U19 vidare efter straffdramatik

Bild till nyheten U19 vidare efter straffdramatik
Liverpools U19 är klara för kvartsfinal i UEFA Youth League efter att ha besegrat Genk.

När Liverpools U19 och Genks motsvarighet drabbade samman på akademin i åttondelsfinal i UEFA Youth Leagues krävdes ett straffavgörande för att få fram en vinnare.

Det hemmalaget var utan spelare som Conor Bradley, Tyler Morton och Kaide Gordon - som eventuellt kan komma att vara inkluderade i A-lagets match senare i kväll - men de inledde matchen bäst och kunde ta ledningen innan pausvilan genom Oakley Cannonier.

Det dröjde dock bara fem minuter i den andra halvleken innan Genk hade kvitterat. Gästerna blev stärkta av kvitteringsmålet och hade ett par chanser att avgöra matchen, den bästa tvingade fram en rensning på mållinjen från James Norris, men när ordinarie tid var slut var ställningen fortsatt 1-1. Reglerna är sådana att det blev straffläggning direkt.

Väl i straffläggningen klev de rödas målvakt Harvey Davies fram och räddade två straffar vilket möjliggjorde att Bobby Clark kunde skjuta sitt lag vidare till kvartsfinal.

I kvartsfinalen väntar ett Juventus som tog sig vidare från åttondelsfinalen genom att besegra AZ Alkmaar på straffar.

Liverpools U19: Davies, Mabaya, Quansah, Koumetio, Norris, Corness, Balagizi, Frauendorf, Musialowski (Clark ,68), Woltman, Cannonier (O’Rourke, 67).