Hendo: Vi nöjer oss inte här

Bild till nyheten Hendo: Vi nöjer oss inte här
Jordan Henderson är tydlig över det faktum att spelarna inte kommer att låta framgången i Ligacupen påverka deras fokus negativt inför matchen mot Norwich.

I matchprogrammet inför FA-cupmatchen mot Norwich pratar lagkapten Jordan Henderson om glädjen över att ha tagit hem Ligacupen samtidigt som han är snabb med att påpeka att det fortfarande finns mycket kvar att spela om denna säsong.

"Det finns bara en plats jag kan inleda detta på och det är Wembley," skriver mittfältaren.

"Som klubb och spelargrupp gillar vi inte att hänga kvar vid tidigare segrar eftersom utmaningen alltid är att vinna på nytt, men det finns också tillfällen där man måste göra undantag och detta är ett av dem."

"Var ska man börja? Hur sätter man ord på det som hände? Jag är ingen mästare av det skrivna ordet, det finns många som kan skriva om det betydligt bättre än jag, men enligt mig förkroppsligade allt som hände Liverpool Football Club."

"Det fanns stunder då vi slet. Perioder i matchen då Chelsea var det bättre laget. Vi kunde spelat bättre i vissa perioder och det märktes verkligen att det var två topplag som gav allt mot varandra. Det gör resultatet extra speciellt. Titlar delas inte bara ut, man måste förtjäna dem och i söndags förtjänade alla spelare i rött - de som spelade och de som inte gjorde det -, alla stabmedlemmar och supportar det. Om en seger någonsin tagits tack vare samspel och tillit så var det denna."

"Jag nämner tillit eftersom jag tror att det är en avgörande faktor. Allt från att managern litade på Caoimhin Kelleher till att vi litade på varandra i straffläggningen. Detsamma gäller supportrarna, de slutade aldrig att tro och stöttade oss hela vägen."

"Det var en seger för klubben eftersom alla har bidragit, men jag skulle vilja lyfta fram Caoimhin. Sättet som han har agerat sedan han fick förtroendet att spela matcherna i Ligacupen är exemplariskt. Han kunde verkligen inte ha gjort det bättre."

"Han förtjänar enormt mycket beröm men vi måste också nämna de andra målvakterna, särskilt Alisson som aldrig är någonting annat än generös och stöttande gentemot sina lagkamrater, de har skapat en konkurrenskultur som gör att de alla får ut de bästa av sig själva."

"Detsamma gäller managern och staben som litade på Caoimhin och att de gett honom chansen att visa upp sina kvaliteter. Även tränarna i akademin ska nämnas, de har lagt ned tid och energi för att hjälpa honom att utvecklas så att han har blivit bra nog att ta nästa steg."

"Det är en fin saga och det kunde inte ha hänt en bättre kille. Att se honom med pokalen på Wembley var en höjdpunkt för oss, precis som dansandet till Dua Lipa tillsammans med supportrarna. Det är minnen jag kommer att ta med mig livet ut."

"Vi nöjer oss dock inte här. Vi har en ny match i en annan turnering ikväll och med en titel i bagaget måste vi nu fortsätta framåt. Av erfarenhet vet jag att det kommer att bli en tuff match eftersom vi ställs mot ett Premier League-lag samtidigt som vi kommer från en glädjehöjdpunkt, så vi måste se upp."

"Norwich gav oss en tuff fight för några veckor sedan och det fanns stunder i den matchen där de nog kände att de var påväg att ta hem en seger. Vi vet vad som väntar och måste vara förberedda för det. Det är upp till oss själva att sätta standarden och det finns ingen anledning att låta den sjunka nu."

"Vi är skyldiga våra supportrar att använda framgången som en plattform att bygga vidare på. Helt ärligt var stämningen de skapade på Wembley oförglömlig. Jag är partisk, men jag skulle argumentera för att det inte finns några supportrar som är bättre på att känna av när spelarna behöver lite extra hjälp. Det finns definitivt inga som är bättre på att fira!"

"Jag vill å hela spelartruppens vägnar tacka för stödet. Vi kunde inte ha gjort detta utan er. Låt oss fortsätta jobba tillsammans, ta fram det bästa ur varandra och se hur det slutar."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer