– Samarbetet har gett stor effekt

Bild till nyheten – Samarbetet har gett stor effekt
Jürgen Klopp lyfter fram samarbetet med Neuro11 som en bidragande faktor till de rödas felfria straffar i söndagens finalseger mot Chelsea.

Under sommarens försäsong inledde Liverpool ett samarbete med tyska Neuro11 - som arbetar med neurovetenskap - i syfte att hjälpa spelarna att bättre förbereda sig inför fasta situationer i matcher. 

Jürgen Klopp nämnde samarbetet direkt efter segern i Ligacupfinalen mot Chelsea i söndags och tror att det bidrog till spelarnas lugn från elva meter. Under den andra delen av presskonferensen inför matchen mot Norwich pratade han mer om ämnet.

– Det har gett stor effekt. Det är en fin story. Jag tog kontakt med dem eftersom jag tyckte att idén lät väldigt intressant, inledde Klopp.

– De är en del av vår tränarstab. De är inte här med oss hela tiden, de är i Tyskland, men de kommer över ganska ofta, de var här förra veckan. Innan dess var de här i fem dagar, det är så det fungerar eftersom vi så ofta är på resande fot, så varför ska de vara här då? Vi har hittat stunder då vi kan jobba tillsammans med spelarna på ett specifikt sätt.

– Alla spelare var taggade på samarbetet. Det handlar om att specifika spelare ska hitta rätt mentalt läge inför en fast situation. Allting mäts, de är neuroforskare och det är otroligt intressant och viktigt för oss, det är ett intressant nytt kapitel för oss.

– Det är inte bara straffar det handlar om, men förra veckan jobbade vi såklart mycket med straffar med tanke på den stundande finalen. Men det gäller alla fasta situationer. Alla spelare, även längre ned på straffskyttelistan, har jobbat med dem och det verkar ha gett effekt.

– Straffar är det mest uppenbara som de hjälper oss med, men det gäller även hörnor, frisparkar, direkta frisparkar, inlägg och allt sådant. De spelare som ofta befinner sig i de situationerna har extra träningspass tillsammans med grabbarna från Neuro11.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer