​Senaste nytt inför Norwich

Bild till nyheten ​Senaste nytt inför Norwich
Jürgen Klopp har mött pressen inför FA-cupmatchen mot Norwich. Här kan du ta del av presskonferensen i videoform samt läsa en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om mentaliteten i truppen:

– När vi ser tillbaka på matchen mot Chelsea skulle jag säga att båda lagens mentalitet var på en otrolig nivå, tempot i matchen var otroligt, sättet som båda lagen försökte stänga ytor för varandra i 120 minuter och samtidigt försöka skapa chanser visade att det inte finns några frågetecken kring mentaliteten.

– Att det blev 11-10 i straffläggningen.. koncentrationsnivån var extremt hög matchen igenom. Caoimhs räddning på Lukakus skott i slutet, wow.

– Kommer vi ha samma mentalitet säsongen ut? Vi får se, men vi ska försöka.

Om chansen till en kvadrupel:

– Inget lag i engelsk fotbolls historia har väl vunnit en kvadrupel? Det är så eftersom att det är väldigt svårt att göra det. Vi vann Ligacupen, vi ligger efter Man City i ligan, vi möter Norwich imorgon kväll efter 120 minuters spel i söndags och därefter spelar vi mot West Ham - det roliga med ert jobb är att ni räknar in poäng i förväg, men vi måste spela matcherna.

– Vi är inte i närheten av att tänka på några galna saker som det. Vi ska bara se till att spelarna är redo inför Norwich.

– Att folk anser att vi har en chans att göra det, man kan se det som en komplimang, men jag behöver inte den typen av komplimanger om jag ska vara ärlig. Det är inte så att vi tänker att vi är nära att vinna kvadrupeln. Vi är inte i närheten av det överhuvudtaget just nu. Men det är bättre att folk tror att vi kan göra bra saker än att de tycker att vi är värdelösa.

Om FA och Harvey Elliotts situation med rökbomben:

– Jag har inte pratat med Harvey om det ännu, jag har inte haft möjligheten att göra det när jag träffat honom. Kommer jag prata med honom? Ja kanske, men Harvey är en väldigt ung man på planen och utanför är han lite mer av en pojke, men det är inga problem, han gjorde ett misstag och jag förstår situationen i och med de förebilder vi ska vara, jag ska säga det till honom.

– Jag kan lova att han inte kommer att göra det igen. Tycker jag att det är det värsta som hänt i fotbollens historia? Nej, men jag förstår till hundra procent varför det inte är okej. Jag svävade iväg i stunden och jag är fyra gånger äldre än honom så sådant kan hända. Det bästa när man gör misstag är att inte göra det igen, så är det.

Om Thiago:

Thiago sågs sitta gråtandes vid bänken på Wembley efter att det stod klart att en skadekänning stoppat honom från spel.

– Han gråter inte längre om det är det du menar. Kom igen, det var en känslomässig stund, vi alla var förvånade när vi kom in i omklädningsrummet, jag såg hela uppvärmningen och märkte ingenting, sedan låg han på en brits och fysioterapeuterna sa att han hade en känning, vilket inte var bra. Då fick vi lov att fatta beslutet att han inte skulle starta.

– När man är så nära en final..vi pratar om en spelare som har vunnit mer eller mindre allt man kan vinna. Som vunnit mer än nästan hela den här truppen tillsammans. Ändå visar han dessa känslor över att inte kunna vara med i finalen. Jag gillade inte att se honom ledsen, men att han blev så påverkad av att inte få spela finalen gillade jag, men nu mår han bra igen, men han är inte skadefri.

– Vi vet inte exakt hur länge han blir borta, en vecka kanske, med all säkerhet är han tillbaka efter Inter.

Om hur han ser till att spelarna och han själv inte svävar iväg i allt prat om en kvadrupel:

– Haha. Jag behöver inte stoppa mig själv, grabbarna vet detta också. Jag förstår inte riktigt hur ni kommer på den här storyn, ja vi vann den första turneringen, men inte ens City, med all kvalitet de haft under åren, kunde vinna en kvadrupel. Det säger i princip allt.

– Verkligheten är sådan att om man vill vinna någonting måste man vara fokuserad på den utmaning som väntar härnäst. Man kan inte tänka längre framåt.

Om att få spelarna att ladda om efter finalsegern:

– Jag tror inte att det kommer att vara ett stort problem. Det är sällsynt att man vinner någonting precis när den avgörande delen av säsongen dragit igång. Jag litar fullt ut på grabbarna. Jag är säker på att vi kommer att ta matchen på största allvar.

– Jag ser verkligen fram emot stämningen som supportrarna kommer att skapa, på Wembley var det otroligt.

Om han fick lov att sätta gränser för firandet:

– Nej, vi väntade bara på planet. Allt var i tid, det största problemet var dopingen, inte att vi var dopade utan dopingkontrollerna! Det tog lång tid, jag blev förvånad att det kan ta så lång tid när laget är anti-alkohol. Vi firade i omklädningsrummet och satt och väntade på Caoimh som jag tror var sist, sedan spelade vi hög musik på bussen, ingen musik på planet, kanske lite musik i bilarna sedan var alla hemma vid 00:30, då var det svårt att sova, åtminstone för mig, men vi gav spelarna ledigt igår och nu är vi här igen.

Om Luis Diaz hade någon känning när han klev av i finalen:

– Han var "bara" trött. Han gjorde det riktigt bra, vi behöver den typen av kvalitet. Som jag sagt tidigare vill vi inte överösa honom med för mycket information, han vet hur vi vill spela och hur han måste spela, han har gjort det riktigt bra så här långt.

– Jag hoppas att det fortsätter så. Han hade inga problem, vi bytte ut honom eftersom han var trött. Det var en otroligt intensiv match. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer