– Bästa andramålvakten i världen!

Bild till nyheten – Bästa andramålvakten i världen!
Jürgen Klopp var självklart på strålande gott humör när han mötte pressen efter finalsegern mot Chelsea. Han öste bland annat beröm över den unge målvakten Caoimhin Kelleher.

Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter det att Liverpool säkrat sin nionde Ligacuptitel.

Om hur relationen med Kelleher växt under åren:

– Jag vet inte när jag träffade Caoimhin för första gången, men något som är säkert är att han gjort en fin resa från pojken jag träffade då till mannen han är idag. Jag såg från första sekunden att han är en otrolig talang. 

– Om man vet hur ett fotbollslag fungerar så vet man att målvakterna ofta tränar separat, så jag ser dem inte jämt men jag ser dem i de avgörande lägena. Hans utveckling har varit enorm. Alisson Becker är enligt mig världens bästa målvakt. Men om jag ska vara hundra procent ärlig så är Caoimhin Kelleher världens bästa andramålvakt, särskilt med tanke på hur vi spelar.

– Han gjorde en fantastisk match. Folk frågade mig för två veckor sedan om jag skulle låta honom spela en match för att få rytm eller så, men då tänkte jag på det för första gången och kom fram till att han har rytm. Det är så livet är som andramålvakt, man måste vara redo när man får chansen.

– Han var otrolig ikväll, jag är inte säker på att jag kan återge hela matchen men jag minns åtminstone två fantastiska räddningar. Han bevisade att beslutet att spela honom var rätt. Sedan visade han prov på fina kvaliteter i straffläggningen när han gjorde sitt mål.

Om det var det perfekta sättet att vinna en titel på:

– Det perfekta hade varit om jag kunde tagit ut fler spelare i truppen. Idag behövde jag fatta några tuffa beslut och jag sa till grabbarna på mötet vi hade när alla var samlade - även de som inte var med i truppen -: "Det här är min trupp. Plus, och jag måste vara försiktig nu så jag inte glömmer någon, Tyler Morton som inte var med oss på grund av skada, Conor, Owen, Harvey (Blair), Elijah spelade några minuter också. Adrián räddade oss mot Preston. 

– Hela den här resan har varit fantastisk. Vi räddades av Adrián mot Preston innan vi gjorde våra mål. Utan Takumi Minamino och Divock Origi och de mål de gjort i turneringen hade vi inte varit här. 

– Ikväll när vi mötte Chelsea var det som två lejon i en batalj. Det var helt galet. De inledde bättre än oss men sedan tog vi över. Chelsea hade två bra lägen i starten av den andra halvleken men vi löste det och i slutet när alla var trötta var det bara att klara sig igenom det. Sedan var det straffläggning, en av de mest spektakulära jag någonsin sett. Det känns fantastiskt att vinna på det här sättet. 

Om Matips bortdömda mål och VAR i allmänhet:

– Jag har inte sett situationen igen. Jag vet inte om det fanns några oklarheter kring målet. Jag har inte sett det igen så jag kan inte prata om det men VAR är självklart inte vårt favoritämne med tanke på vad som hände igår (Everton "rånades" på en straff mot Man City). Det var svårt att förstå det. Men idag har jag ingen aning. 

Om segern kan ge en boost för säsongsavslutningen:

– Det är bra. Vi var här får sex eller sju år sedan och förlorade en final på straffar. Efteråt pratar ingen om det, det är bara: "ni har varit på Wembley två gånger och förlorade båda finalerna." Det var en jämn match, vi var det klart bättre laget i andra halvlek mot Man City den gången. Vi borde vunnit matchen då men gjorde det inte och sedan förlorade vi med 4-1 på straffar. De gjorde mål på alla sina tror jag, jag vet inte säkert. Sådant är livet. 

– Om tio år kommer ingen fråga exakt hur vi vann mot Chelsea. Det handlar bara om att vinna. Var vi bättre ikväll än den gången mot Man City? Jag är inte helt säker men vi är mer erfarna vilket gör stor skillnad. Vi blir inte nervösa när det inte går vår väg. 

– Våra supportrar är uppenbarligen ganska glada över hur kvällen utspelade sig, stämningen var fantastisk, jag älskade det. Det var härligt att fira med supportarna efter matchen, det var längesedan vi hade någonting, eller möjligheten, att fira. Jag är bara så glad över detta.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer