​Rapport: Titeln till Liverpool!

Bild till nyheten ​Rapport: Titeln till Liverpool!
Ligacupfinalen bjöd på sagolik underhållning trots att det var mållöst både efter ordinarie tid och förlängning. Väl i straffläggningen gick samtliga straffar i mål förutom Kepa Arrizabalagas vilket innebär att Liverpool tog hem titeln!
SUMMERING:

Liverpool fick en motgång redan innan avspark då Thiago skadade sig på uppvärmningen. Naby Keita tog spanjorens plats och Harvey Elliott fick en bänkplats.

När matchen väl drog igång var det ett avvaktade spel från bägge lag som kände på varandra under de inledande minuterna.

Matchens första chans kom efter sex minuters spel när Cesar Azpilicueta spelade in ett lågt inspel till en framrusande Christian Pulisic som avslutade på en touch från nära håll, men Caoimhin Kelleher stod för en fin räddning.

Chelsea fick en boost efter den fina målchansen och satte tryck mot Liverpools straffområde samtidigt som de med en effektiv press skapade problem för de rödas anfallsspel.

I den 18:e minuten slog Trent Alexander-Arnold ett superbt inlägg in bakom Chelseas backlinje till Sadio Mané som dock kom helt fel till bollen och nickade långt utanför.

Liverpool hade en fin tiominutersperiod därefter där de tryckte ned Chelsea lågt och behöll pressen på offensiv tredjedel men den där riktigt stekheta målchansen kom inte.

Efter en halvtimmes spel kom superchansen - Keita tvingade Mendy i Chelsea-målet till en räddning och Mané var först på returen, men Mendy reagerade blixtsnabbt och stoppade även anfallarens avslut.

Mot slutet av halvleken böljade spelet en del fram och tillbaka även om Liverpool fortsatte att ha mestadels av bollinnehavet, men i den sista ordinarie minuten fick Mason Mount en jättechans att näta efter en kontring, han lyckades dock inte få till avslutet på inlägget från höger och första halvlek slutade 0-0.

Chelsea inledde den andra halvleken bäst och Mount var mycket nära att ge sitt lag ledningen när han tog emot en chipp in bakom den röda backlinjen och avslutade - i stolpen!

Ett misstag från Mendy höll på att bli förödande efter en dryg timmes spel då Liverpool kunde kontra och frispela Mohamed Salah, egyptiern fick dock inte alls till sitt chippavslut som rensades undan av en blåklädd.

I matchminut 67 såg det första målet ut att ha gjorts när Joel Matip nickade bollen i nät. Vilt firande utbröt mot den röda kurvan på Wembley men efter ett tag stod det klart att Stuart Attwell skulle ut till VAR-skärmen för att bedöma om en offsidestående Virgil van Dijk påverkade spelet i uppbyggnaden till målet, vilket han bedömde att han gjorde och målet underkändes.

Luis Diaz var ett av Liverpools största anfallshot matchen igenom och med kvarten kvar löpte han sig loss efter vänsterkanten men kom lite ur vinkel vilket gjorde att skottet räddades tämligen enkelt av Mendy.

Chelsea hade en boll i nät genom Kai Havertz i den 78:e minuten men linjemannen höjde sin flagga för att signalera offside.

Med tio minuter kvar av att spela gjorde Jürgen Klopp ett trippelbyte där Jordan Henderson, Naby Keita och Sadio Mané fick lämna plats för Harvey Elliott, James Milner och Diogo Jota.

Det var intensivt in i det sista i ordinarie tid och i den första av sex övertidsminuter nådde Van Dijk högst på en hörna och tvingade Mendy till en jätteräddning nere vid den högra stolpen. Även Kelleher fick göra en jättefin räddning på övertid när Romelu Lukaku klackskarvade ett inlägg från vänster, men den unge irländaren stod pall även den gången.

Inget av lagen lyckades spräcka målnollan och matchen gick till förlängning. Inför förlängningens start valde Klopp att byta in Ibrahima Konate mot Joel Matip.

Chelsea hade i princip all boll i de inledande minuterna av den första förlängningskvarten. Halvvägs in gjorde Klopp ytterligare ett byte där Divock Origi ersatte Luis Diaz. Direkt efter bytet såg Lukaku ut att ha skjutit in 1-0 till Chelsea, men återigen dömdes målet bort för offside.

Även i den andra förlängningskvarten skulle Chelsea få ett mål bortdömt för offside. Lukaku hittade in till Havertz som avslutade säkert mot den bortre stolpen, men återigen höjdes offsideflaggan av linjemannen.

Det blev inga mål under förlängningen och det krävdes därmed straffläggning för att avgöra vem som skulle ta hem titeln.