Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

West Ham ville värva Diaz

Bild till nyheten

David Moyes har avslöjat att West Ham var i relativt långt gånga förhandlingar om ett köp av Luis Diaz innan Liverpool dök upp i sista stund i januarfönstret och lockade till sig spelaren.

Luis Diaz har varit fenomenal i Liverpool sedan övergången från Porto i januari. Det såg länge ut som att Liverpool skulle ha ett händelsefattigt transferfönster, men när Tottenham intensifierade sina försök att värva Diaz - en spelare som The Reds ska ha planerat att försöka köpa loss i sommar - ändrades situationen.

Liverpool gav sig in i förhandlingarna och kunde snabbt övertala både Porto och Diaz att slutföra affären med dem istället. Nu har West Hams manager David Moyes avslöjat att även de var mycket intresserade av colombianen.

– Jag pratade med Luis Diaz i telefon, vi var ganska långt in i processen att köpa honom från Porto, citeras Moyes av Sky Sports.

– Vad jag förstår så var Liverpools plan att gå för honom i sommar, så vi tänkte att vi skulle försöka värva honom i januari. Jag vet inte om det påverkade Liverpools agerande men han är en väldigt bra spelare som vi gick miste om.

Diaz ser ut att ha gjort rätt klubbval med tanke på hur snabbt han hittat in i Jürgen Klopps lag - han kan mycket väl komma att vara en del av startelvan när Liverpool ska försöka spela hem Ligacuptiteln mot Chelsea på Wembley.

Bannerbild