Ljust skadeläge i Chelsea

Bild till nyheten Ljust skadeläge i Chelsea
Thomas Tuchel har hållit sin presskonferens inför den stundande finalen. Där meddelade han bland annat att Ben Chillwell är den enda spelare som inte kunnat delta på de senaste träningspassen.

Chelseas skadelista har krympt inför finalen mot Liverpool. När veckan inleddes fanns det frågetecken kring ett gäng spelare, men enligt Thomas Tuchel har de nu en full trupp bortsett från Ben Chilwell som fortsatt är otillgänglig för spel.

Reece James är en av spelarna som varit borta under den senaste tiden, men han kan komma att bli aktuell för en startplats efter att ha imponerat på träning.

– Det är en väldigt bra fråga, svarade Tuchel när han fick en fråga om James är redo för en start.

– Även om jag skulle vilja göra det så vet jag inte om jag kan svara på frågan just nu. Han har varit briljant i de två senaste träningarna, vi får vänta ett träningspass till och därefter får vi se om jag är galen nog att spela honom eller om den vettiga delen av mig tar över och gör så att vi tar det steg för steg.

– Det vore ett enormt steg, men helt ärligt såg han väldigt stark ut både igår och idag, han ser självsäker ut. 

Anfallsspelaren Hakim Ziyech och mittfältaren Matteo Kovacic tvingades kliva av med skador i Chelseas 2-0-seger mot Lille i tisdags, men de har lyckats återhämta sig i tid till finalen.

– Vi tränade idag och alla var ute på planen förutom Ben Chilwell, det är fantastiska nyheter. 

– När det gäller Ziyech och Kova så är de båda OK. Vi har bara sett positiva reaktioner så här långt, vi har en till träning imorgon men förhoppningsvis fortsätter det så här så att alla är redo på söndag.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer