​Fullt förtroende för Kelleher

Bild till nyheten ​Fullt förtroende för Kelleher
Caoimhin Kelleher kommer att vakta målburen i Ligacupfinalen på söndag. Jürgen Klopp, Pep Lijnders och Jordan Henderson har alla uttryckt förtroende för den unge målvakten som står inför sin största match så här långt i karriären.

Caoimhin Kelleher har med ihärdigt arbete på träningsplanen och fina prestationer när han fått chansen mellan stolparna under de senaste åren tagit klivet förbi Adrián och är idag det självklara valet som andramålvakt bakom Alisson.

Den unge irländaren har fått mycket speltid i de inhemska cuperna och denna säsong har han spelat en avgörande roll i lagets resa mot finalen i Ligacupen, en turnering som Jürgen Klopp kallat för "Kellehers turnering."

Att Klopp och Co. har fullt förtroende för 23-åringen blev glasklart när tysken redan efter semifinalsegern mot Arsenal slog fast att Kelleher kommer att stå i finalen om han inte drabbas av en skada. Med tanke på att det är 10 år sedan klubbens senaste titel i turneringen visar det att samtliga involverade verkligen tror att han har vad som krävs för att leverera på den högsta nivån.

– Caoimh är en fantastisk målvakt och vi vill behålla honom hos oss, för att göra det behöver han få spela matcher. Det här är hans turnering och det finns ingen chans att han inte skulle spela, sa Klopp då.

När assisterande tränare Pep Lijnders mötte pressen inför finalen stämde han in i Klopps beröm.

– Han har hjälpt oss till finalen och kommer att spela om allt går som tänkt. Det visar att det finns en väg för alla våra unga målvakter i klubben. Det är vad jag gillar, det är möjligt för unga målvakter att i vår klubb, med mycket träning, tid och utveckling, att nå en final. Det är fint att se.

– Jag var tränare för U16 när vi värvade honom, vi såg direkt att han hade potential. Det handlade bara om att skapa en väg framåt genom tillit och tålamod. Det är så vi jobbar med alla våra talanger.

– Kelleher har med sina prestationer förtjänat att spela den här finalen.

Faktum är att Kelleher är obesegrad i de sju matcher han spelat denna säsong och på de 16 framträdanden han gjort för klubben har det blivit endast två förluster, förlusterna kom mot Aston Villa i december 2019 när A-laget spelade VM för klubblag i Qatar och mot Brighton i Premier League förra säsongen.

I en intervju med Telegraph pratar Kelleher om sin utveckling under de senaste åren.

– Jag har hela tiden haft en tro på mig själv att jag kan lyckas, men det har krävt mycket hårt arbete och många träningspass så här långt och jag är inte i närheten av att ha nått min högstanivå. Det är mycket som återstår om jag ska klara av att nå dit, säger han.

– Jag har alltid trott att jag kan spela här, att få spela matcher med A-laget och prestera relativt bra stärker ens självförtroende, det blir en bekräftelse på att man är bra nog. Nu måste jag bara fortsätta.

– Nu har jag en cupfinal att se fram emot och det kommer fler matcher också. Jag fokuserar på att leverera på så bra nivå som möjligt.

23-åringen är mycket tacksam för den hjälp och det stöd han fått av målvaktstränare John Achterberg under åren.

– Ända sedan jag kom hit har han varit väldigt viktig för mig. Han såg någonting i mig när jag började träna med A-laget och har följt mig noggrant sedan dess. Det är inte säkert att jag hade varit här utan honom.

– Jag hade talang, men man kan utvecklas på alla områden hela tiden, John lägger nedryckte arbete på att utveckla alla delar av mitt spel.

Lagkapten Jordan Henderson är en annan i Liverpoolleden som imponerats av Kellehers prestationer i A-laget.

– Han har varit fantastisk. Han har gjort det riktigt bra i alla matcher han spelat. Han är fantastisk person med fötterna på jorden. Han är lugn i sitt spel. Han lär sig av världens bästa målvakt dag in och dag ut, vilket är till stor hjälp.

– Han har alltid varit lugn. Även när han gör viktiga räddningar utstrålar han ett lugn, vilket jag verkligen gillar. Det kommer vara en stor stund för honom i helgen men han måste bara vara sig själv.

Kellehers 17:e match för Liverpool blir tveklöst den största för honom så här långt, han har chansen att skriva in sig i historieböckerna genom att hjälpa laget att addera ytterligare en pokal till prisskåpet. Med sju hållna nollor, 12 segrar, två kryss och endast två förluster på de första 16 matcherna lär han ta med sig ett starkt självförtroende till Wembley.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer