​"City kan känna flåset i nacken"

Bild till nyheten ​"City kan känna flåset i nacken"
Engelsk media var mäkta imponerade av Liverpool i 6-0-segern mot Leeds och konstaterade att titelracet nu verkligen lever.
Chris Bascombe, Telegraph:

"Manchester City kan känna Liverpool flåsandes i nacken nu. Ännu en övertygande hemmasegern, denna gång genom att utklassa Leeds United, gjorde att Jürgen Klopps lag kunde minska avståndet till ligaledarna till tre poäng."

"Utöver de sex målen kanske detta datum lyfts fram om ett par månader som första gången denna säsong där sektioner av Anfieldpubliken sjöng om att vinna ligan."

"Det var inte lika övertygande som tidigare år och ramsan dog ut några sekunder efter att Sadio Mané gjort Liverpools fjärde mål i den 80:e minuten. Det kanske tyder på att den hundraprocentiga tron inte är där ännu när det gäller att City ska tappa mer."

"Men man kunde känna att det kommer vara feststämning på arenan så länge titelracet fortsätter. Här visade Klopps lag ännu en gång hur mycket de njuter av jakten. Liverpool spelar sin mest avslappnade fotboll på två år. Vid slutsignalen blev Klopps sedvanliga tre fist pumps mot the Kop hela sex stycken."

Andy Hunter, Guardian:

"Liverpool blåste Leeds av banan med sådan kraft på Anfield att Pep Guardiola kanske kände flåset i nacken hemma i Manchester. Citys komfortabla 12-poängsledning i Premier League är ett minne blott och Jürgen Klopps lag närmar sig."

"Klopp firade överkörningen av Leeds med sex slag i luften inför the Kop, ett för varje mål som hans överlägsna lag gjorde."

"Mohamed Salah gjorde två straffar, Sadio Mané slog till två gånger om, Joel Matip gjorde ett fint mål och Virgil van Dijk anslöt till sin mittbackskollega i målprotokollet på övertid. Liverpool visade att de menade allvar i den här hängmatchen."

Samuel Meade, Mirror:

"Liverpool hade allas förväntningar på sig att ta tre poäng i hängmatchen mot Leeds för att minska avståndet - och de levererade."

"Avståndet till toppen är nu blott tre poäng och Manchester City kommer nu kika lite oftare över axeln än de hade önskat."

"De tre poängen innebär att Liverpool vunnit sex raka matcher i jakten på titeln. Vi kanske inte får samma poängtotal som 2018/19, men vi kan absolut få se samma drama."

"Mohamed Salah har inte visat några som helst tecken på en baksmälla efter AFCON. Han har nu gjort 19 mål efter de två säkra straffarna. Salahs effektivitet från 11 meter är imponerande och det självförtroende han visade vid de två målen sa allt man behövde veta."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"För första gången på tre år har Premier League ett aktivt titelrace i mars."

"Så sent som 12 februari ledde Pep Guardiolas lag med 12 poäng efter en 4-0-seger mot Norwich. Från 12 poäng bakom till endast tre på mindre än två veckor: Liverpool kommer att lägga i en extra växel i sin jakt på en 20:e ligatitel. Även de neutrala åskådarna kommer finna värde i det som händer från och med nu fram till maj."

Melissa Reddy, Independent:

"Efter sex obesvarade mål var avståndet i tabelltoppen endast tre poäng. Pep Guardiolas beskrivning av Liverpool som en 'pain in the ass' förtjänade ett tilläg av ordet 'almighty' under onsdagen när de körde över Leeds och tog en stor tugga av Manchester Citys ledning."

"Hemmalaget visade inga som helst tecken på nervositet eller att de kände mer press i en match vars betydelse blev än större efter Harry Kanes nickmål i den 95:e minuten på Etihad i helgen."

"Liverpool kommer nu ta sig an Ligacupfinalen med bästa möjliga känsla."

Paul Joyce, The Times:

"För Liverpool kan nu fokus skifta till Ligacupfinalen, men betydelsen av den här matchen - att utnyttja Citys sällsynta förlust i helgen - innebar att Klopp höll sig till sitt mantra om att ta en match i taget. Så många som åtta spelare kan säkerligen komma att behålla sin plats i startelvan på Wembley."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer