​Kommande omgångarna i titelracet

Bild till nyheten ​Kommande omgångarna i titelracet
Liverpool har på allvar väckt liv i titelracet och är nu bara tre poäng bakom Manchester City. Så här ser de kommande veckorna ut för de båda lagen i ligaspelet.

Liverpool visade klassen mot Leeds och säkrade tre tunga poäng genom en 6-0-seger. Trepoängaren innebär att det är just tre poäng som nu skiljer The Reds och Manchester City åt i Premier Leagues tabelltopp.

Tabelläget öppnar upp för högintressanta veckor framöver där Liverpool kommer fortsätta jakten på Pep Guardiolas mannar.

Här är Liverpools kommande sex matcher i ligan:

5 mars - West Ham (H):

The Reds ska försöka att ta revansch på Londonlaget efter 3-2-förlusten på bortaplan tidigare under säsongen.

12 mars - Brighton (B):

Även Brighton tog poäng mot Liverpool i det första mötet lagen emellan denna säsong. Matchen på Anfield slutade 2-2 trots att hemmalaget gick upp i en tidig 2-0-ledning efter mål av Jordan Henderson och Sadio Mané.

20 mars - Manchester United (H):

Liverpool lär har fantastiska minnen från bortamatchen mot sina ärkerivaler som slutade i en 5-0-seger efter bland annat ett hattrick av Mohamed Salah. Den gången var Ole Gunnar Solskjaer manager, när United kommer på besök till Anfield är det Ralph Rangnick som basar över laget.

2 april - Watford (H):

Första matchen i april spelas mot Watford, ett lag som slåss för överlevnad i Premier League. Liverpool tog en imponerande 5-0-seger när lagen möttes på Vicarage Road tidigare under säsongen. Sedan dess har Claudio Ranieri ersatts av Roy Hodgson på managerposten.

10 april - Manchester City (B):

Detta är matchen som många tror blir avgörande i titelracet. Liverpool gästar Etihad Stadium för att möta de nuvarande ligaledarna. Förra gången The Reds gästade arenan slutade det 1-1 efter mål av Gabriel Jesus och Mohamed Salah.

När lagen möttes på Anfield i höstas slutade det med delad poäng med ett slutresultat som skrevs till 2-2.

16 april - Aston Villa (B):

Liverpool reser till Villa Park för en ny drabbning med Steven Gerrards lag. När de möttes på Anfield i december tog Klopp och Co. tre poäng efter ett straffmål av Mohamed Salah som blev avgörande.

Här är Manchester Citys sex kommande ligamatcher:

26 februari - Everton (B)

6 mars - Manchester United (H)

14 mars - Crystal Palace (B)

19 mars - Brighton (H)

2 april - Burnley (B)

10 april - Liverpool (H)

Chelsea är trea i tabellen och bör kanske inte räknas bort helt och hållet i kampen om titeln, även om avståndet till förstaplatsen är 13 poäng med en hängmatch att spela.

Här är Chelseas sex kommande ligamatcher:

5 mars - Burnley (B)

13 mars - Newcastle (H)

19 mars - Norwich (B)

2 april - Brentford (H)

9 april - Southampton (B)

16 april - Leeds (B)

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer