– Jag rycktes med i stunden!

Bild till nyheten – Jag rycktes med i stunden!
Jürgen Klopp pratade om lagets insats, titelracet med Manchester City, firandet inför The Kop och Joel Matips mål när han mötte pressen efter 6-0-segern mot Leeds.

Liverpool tog en imponerande 6-0-seger mot Leeds och minskade avståndet till Manchester City till tre poäng. Detta hade Jürgen Klopp att säga när han höll sin presskonferens efter segern.

Om intensiteten i insatsen var det han önskade:

– Ja, absolut. Vi ställs inför nya utmaningar varje vecka men denna vecka var det särskilt svårt med tanke på att Leeds spelar så annorlunda jämfört med andra lag, dessutom hade vi bara ett fullt träningspass att förbereda oss på.

– Man kunde se i matchen att vi behövde 15 minuter i början för att vänja oss, det var en hektisk start, men vi hittade in i det och kunde lugna ned spelet vilket gjorde att vårt passningsspel, vår tajming, allting egentligen, blev bättre. Positionsspelet var bättre, rörelsemönstren var bättre och då började vi göra mål. 

– Det var en helt OK första halvlek. Men Leeds är kända för att kunna komma tillbaka i matcher. De hade några chanser i början av andra halvleken, men vi kontrollerade matchen ganska bra och spelade fin fotboll. Ju längre matchen pågick desto bättre blev vi på att utnyttja planens storlek. Vi gjorde fina mål, kunde gjort ännu fler. Jag är väldigt nöjd med vår insats.

Om firandet inför The Kop efter slutsignalen:

– Jag vet inte, om det hade gått tio sekunder till hade jag inte gjort det. Men jag rycktes med lite i stunden, det händer inte så ofta längre men det hände och det är ingen fara. Jag älskade verkligen hur hela arenan tog sig an matchen ikväll. 

– Jag kunde inte vara mer tacksam för stödet, det är så mycket som händer tack vare det. Jag kan bli riktigt, riktigt glad ibland, det kommer inte hända ofta, men kanske om vi kan stå för sådana här insatser och få sådana här resultat.

Om titelracet med Man City:

– Helt ärligt, vi jagar inte City, vi försöker att vinna våra matcher.

– Nu har vi finalen till helgen, City spelar, jag vet inte mot vilka, men de vinner nog den matchen och då är det sex poäng igen innan vi ska spela i Premier League igen. Jag vet inte om de spelar före oss igen då, då kan det vara nio poäng helt plötsligt, så vi kan inte räkna på det för mycket.

– Vi måste vinna våra matcher. 

– Jag älskar målen vi gjorde ikväll men även det faktum att vi höll nollan. Allt vi gör grundar sig i en välorganiserad defensiv. Utan den är vi bara ett bra lag, med den kan vi vara ett framgångsrikt lag.

– Det är en intressant period nu. Vi ska spela finalen, sedan FA-cupen, sedan West Ham, ingen kan räkna in de poängen på förhand, vi förlorade mot dem tidigare, så allt kan hända. Vi måste vara fokuserade och ge allt även framöver.

Om Matips mål:

– Ni kanske minns målet vi gjorde borta mot Leeds när Trent slog ett inlägg till Mo. Det var en liknande situation. Sättet som Leeds försvarar på ger Joel chansen att kliva fram och då måste han göra det. Han hittade en väg förbi blockeringen genom att passa och fortsätta sin löpning. Sedan avslutade han.

– Det är inte möjligt i alla matcher - det behövs inte i alla matcher - men mot Leeds är det möjligt och välbehövligt. Han gjorde det riktigt bra och fick en fin belöning för det. Jag är väldigt glad för hans skull.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer