– Äntligen gjorde jag mål!

Bild till nyheten – Äntligen gjorde jag mål!
Det har varit nära ett flertal gånger under säsongen, men mot Leeds fick Joel Matip äntligen fira ett mål igen.

Joel Matip har visat prov på fina offensiva kvaliteter under säsongen, han tar sig ofta högt upp på offensiv planhalva med sin karaktäristiska dribblingsstil men har ofta blivit av med bollen precis innan han fått iväg ett skott.

Mot Leeds var det dags igen, men denna gång med ett perfekt utfall. Han drev upp bollen från halvplan, hittade ut till Mohamed Salah på kanten, fortsatte sin löpning och chippade in bollen i nät när han fick tillbaka den av anfallaren.

– Jag löpte framåt och Mo slog en briljant passning, säger Matip till Liverpoolfc.com.

– Jag behövde inte stanna upp, jag kunde bara fortsätta löpningen eftersom passningen var så bra. Jag behövde inte tänka så mycket eftersom bollen kom rakt framför mig. Det har blivit några försök, men äntligen gjorde jag mål!

– Jag försöker driva upp bollen då och då, det passar mig och jag tror att det blir svårt för motståndarna som måste anpassa sig efter mig, då kan ytor öppnas för andra spelare. Om det hjälper laget är jag nöjd.

Matips mål (hans första sedan december 2020):

Slutresultatet skrevs till 6-0 och mittbacken var självklart nöjd med lagets insats.

– Vi vet att det alltid är tufft att möta Leeds med tanke på hur de spelar och den kvalitet de har, men vi gjorde det bra över 90 minuter och det blev en fantastisk kväll.

Matip har presterat på en mycket hög nivå säsongen 2021/22 och har dessutom lyckats hålla sig skadefri.

– Det känns bra att ha klarat mig från skador. Jag hoppas att det fortsätter så, det är fantastiskt att spela i det här laget med så många högklassiga medspelare. Att få vara ute på planen, att få spela för Liverpool, det är fantastiskt.

På söndag väntar en final i Ligacupen mot Chelsea.

– Alla ser fram emot matchen. Chelsea, ett duktigt lag, Wembley, en fantastisk arena. Det är en fin chans att vinna en titel, avslutar Matip.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer