Senaste nytt inför Leeds

Bild till nyheten Senaste nytt inför Leeds
Jürgen Klopp har pratat med pressen inför onsdagens match mot Leeds. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om känslan efter Man Citys förlust:

– Sanningen är att jag inte var hemma när det stod 2-1 till Tottenham, när jag kom hem följde jag inte matchen eftersom jag var säker på att de skulle kvittera ändå. Sedan åkte vi ut igen och chauffören var väldigt glad och sa att det blev 2-2 och sedan 3-2 och jag tänkte att City hade vunnit, men då sa han att det var Tottenham: "Oh" sa jag, det var min reaktion.

– För oss förändrades ingenting egentligen, vi måste vinna alla våra matcher. Vi förväntar oss att City vinner i princip alla sina matcher, så har det sett ut under åren. Vi möter dem en gång, det är en match vi vill vinna. Det är klart att det är en annan situation än om det vore 12 eller 15 poäng upp, men ingenting förändras för oss inför den kommande matchen.

– Vi måste vara fullt fokuserade på den här matchen, vi kan inte vinna ligan i en match, vi måste försöka se till att vinna vad som är en väldigt tuff Premier League-match. Man kunde se i söndags att de är väldigt modiga, man kan skapa problem för dem defensivt men det är väldigt svårt på grund av man-man-markeringen över hela planen. 

– Vi måste vara redo för en ny intensiv match. Jag tror Leeds leder i tre av de avgörande löpstatsen i ligan. Man måste vara redo för deras löpningar och de ger aldrig upp heller. Vi måste se till att vi verkligen presterar på en hög nivå.

Om svårigheten att inte tänka för långt fram i tiden:

– Är det något jag har lärt mig under åren är att det inte fungerar att ha två eller tre matcher i huvudet samtidigt, man måste ge allt i den match som stundar, det var därför vi gjorde förändringar mot Norwich, vi gjorde det inte med tanke på Leeds-matchen eller finalen, vi gjorde det på grund av att vi behövde ha in pigga ben för att spela en intensiv match.

– Det är så vi kommer att fortsätta att jobba framöver, man kan inte säga att man ska vila spelare inför en final eller så. 

Om Jota och Firmino:

– Ingen chans till spel imorgon. När det gäller finalen får vi se. Jag vet inte just nu. Det vore lätt att säga nej nu, men vi får se, de har inte tränat än vilket inte är ett bra tecken. Vi får se hur det ser ut under veckan och sedan får vi fatta ett beslut därefter.

Om titelracet:

– Som sagt, vad menar du med titelrace? Vi har så många matcher kvar att spela. Ja, om vi kan vinna dem alla är det ett titelrace, om vi inte gör det så kanske det inte är det. Jag vet inte, jag tänker inte så mycket på det, jag förstår att folk blir taggade och så, men det är fortfarande en tuff utmaning. 

– Jag har inte tänkt en sekund på titelracet, när jag kom hit tänkte jag på vad ni kunde fråga om Leeds. Jag vet att ni inte brukar fråga om motståndarna, det blir alltid prat om allt annat, men jag är väl naiv nog att tänka på den kommande motståndaren.

– Jag kan inte säga någonting om det. Jag är glad över de senaste veckornas resultat. En minut efter Norwich-matchen är den över och fokus riktas mot Leeds. Det är lätt att gå för snabbt fram och tänka att vi är tre poäng bakom och så vidare, nej, det är sex poäng och nu ska vi möta Leeds. Jag kan inte räkna in poäng innan vi spelat matchen. 

– Vi måste vara redo för en tuff fight, de slåss om att hålla sig kvar i ligan och om man kan säga en sak om det laget är det att de aldrig ger upp. Vi måste se till att det inte hjälper dem denna gång.

Om Leeds:

– De saknar några viktiga spelare så som Patrick Bamford. Phillips och Cooper, det är i princip deras ryggrad. Vi är väl medvetna om vad som kan hända med ett lag om man saknar så viktiga spelare. Men jag förväntar mig fortfarande samma attityd som vanligt från dem.

– De hade en tuff period i december men de har fått med sig lite bättre resultat på slutet. 

Om det är en bra tidpunkt att möta Leeds:

Journalisten frågade om läget i Liverpooltruppen nu gör att det är ett bättre läge att möta Leeds nu än när matchen egentligen skulle spelats på Boxing Day.

– Nej jag tror att vår situation var rätt bra på Boxing Day. Vår Covid-kris kom lite senare om jag inte minns fel. Jag kan inte minnas att jag tänkte att det var skönt att vi inte behövde spela då.

– Jag hade gärna haft Bobby och Diogo tillgängliga, vilket inte kommer hända imorgon.

Om anfallet som ledde till Luis Diaz mål:

– Det var härligt att se. De två målen vi gjorde innan öppnade upp matchen för oss, det var en tung smäll för Norwich samtidigt som vi stärktes. Det är sällsynta stunder, man måste jobba så hårt för att få ett övertag inom fotbollen men när vi väl har det är vi kapabla till att göra riktigt bra saker.

– Jag älskade var och en av de 33 passningarna innan Hendos speciell passning. Luis utnyttjade ytan som fanns centralt, men ytan fanns eftersom vi hade skapat den. Det är så fotboll kan se ut, men tyvärr ser det inte ut så särskilt ofta med tanke på kvaliteten på de lag vi möter.

Om Joe Gomez:

– Han är en bra förebild, men han har haft en väldigt speciell situation också. Om jag vore Joe Gomez hade jag haft det riktigt svårt att hantera situationen med tanke på hans kvaliteter och vilken spelare han är. Alla gillar, om inte älskar, Joey.

– Han hade den allvarliga skadan och sedan lite småskador och därefter fick han Covid i helt fel period. Det har varit svårt för honom att hitta en rytm. 

– Jag är glad för hans skull, jag är säker på att han var lite nervös och så, han spelade på den position han gillar kanske näst mest, inte allra mest. Det var viktigt för oss att han kunde spela där. Trent behövde vila så det var perfekt att ha Joey tillgänglig.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer