Tsimikas växer av konkurrensen

Bild till nyheten Tsimikas växer av konkurrensen
Kostas Tsimikas är inne på sin andra säsong som röd och känner att kvaliteten i truppen gör att möjligheten och behovet av personlig utveckling varit stort.

Kostas Tsimikas fick chansen från start i senaste matchen mot Norwich - grekens 14:e start för säsongen - och var involverad i mycket av The Reds offensiv, han hade bland annat ett jätteläge att sätta 1-0 tidigt och bidrog sedan med assisten till Sadio Manés vackra kvitteringsmål.

25-årige Tsimikas njuter av sin tillvaro på Merseyside efter att han fått betydligt mycket mer speltid denna säsong jämfört med debutsäsongen.

– Jag trivs väldigt bra här. Jag njuter av livet i England och som Liverpoolspelare. Första året gick inte riktigt som jag hade hoppats, det var mitt tuffaste år i fotbollen hittills, säger han till Liverpoolfc.com.

– Nu är jag inne på andra året och har utvecklats mycket både som spelare och som person. Jag har lärt mig mycket. Jag har lärt mig att jobba hårdare, för att slåss om positionerna här måste man vara bland de bästa i världen.

– För mig måste jag konkurrera med Robbo och att försöka nå den bästa ger mig en extra boost att själv bli så bra jag kan. Det allra viktigaste om man vill nå sina mål är att jobba hårt. Jag tycker att jag har gjort det under hela min tid här och jag kommer att fortsätta att göra det hela min Liverpoolkarriär.

På söndag hoppas Tsimikas att han kan nå ett av sina mål i den röda tröjan när det ska spelas Ligacupfinal mot Chelsea på Wembley.

– Självklart ser jag fram emot att åka till Wembley. När jag kom till Liverpool var den första matchen vi spelade Community Shield mot Arsenal på Wembley, så för mig blir det en andra final i den här tröjan, med den här familjen.

– Jag ser fram emot den här matchen och vi måste ge allt, precis som vi gjorde i förra rundan mot Arsenal, för att ha chansen att vinna titeln.

– Ett av mina första mål när jag kom hit var att vinna en titel med det här laget. Förhoppningsvis kan det bli en bra start på söndag och att vi sedan kan fortsätta att vinna titlar framöver.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer