– Jag har längtat länge

Bild till nyheten – Jag har längtat länge
Joe Gomez fick mot Norwich göra sin första start i Premier League sedan november 2020.

Joe Gomez fick ta Trent Alexander-Arnolds plats till höger i backlinjen när Norwich stod för motståndet. Det var en start som Gomez tänkt på under en längre tid.

– Det är självklart någonting jag har längtat efter under lång tid, säger han till Liverpoolfc.com.

– Så ja, det betydde mycket. 

Gomez hjälpte sitt lag till vad som i slutändan blev en trygg seger trots att de hamnade i underläge tidigt i den andra halvleken.

– Jag tycker att vi spelade bra som lag men ibland åker man på smällar, som i den här matchen, då är det lätt att tappa lite. Men jag tycker att publiken hjälpte oss att fortsätta. Det kändes inte som att det fanns några tvivel om att vi skulle kunna göra mål och sedan ytterligare ett. 

– Det är en mentalitet vi visat upp under de senaste åren, att vi kan komma tillbaka och få med oss resultat. Det är inte alltid vackert men jag tycker att laget gjorde det bra.

– När man skapar chanser men det inte riktigt går ens väg så kryper sig känslan av att det inte är vår dag på. Men jag tror inte den känslan var så stark i den här matchen. Managern har inpräntat rätt mentalitet i laget, att vi fortsätta framåt och inte deppa. Grabbarna som kom in från bänken gav oss en boost och vi gjorde några riktigt fina mål.

Gomez fick en fråga om sin roll som truppspelare i väntan på den här starten i Premier League som var den första sedan november 2020.

– Jag försöker alltid att vara en bra lagkamrat och jobba hårt. Managern förväntar sig det av samtliga, det är en del av att representera den här klubben. Man måste göra vad man kan för att pusha grabbarna och spela på så bra nivå man kan oavsett om det är på träning, i gymmet eller vad som helst. Det är vad jag försöker göra.

Att kliva in som ersättare till Alexander-Arnold är inte den lättaste uppgiften med tanke på dennes leverans av högklassiga insatser vecka in och vecka ut.

– Jag tycker att Trent är på en egen nivå och jag är inte Trent, särskilt inte som högerback, säger Gomez.

– Man måste ha inställningen att man ska gå ut och göra det man själv är bra på, jag tror inte managern förväntar sig någonting annat. Trent är en spelfördelare i laget men jag måste tro på mina kvaliteter och styrkor och spela efter det. 

Det är en intensiv period just nu för Liverpool som nu kliver in i en vecka med Premier League-spel på onsdag (mot Leeds) och en Ligacupfinal mot Chelsea på söndag.

– Vi spelar för att vinna titlar. Champions League och Premier League är de allra största och vi vill göra det så bra som möjligt. Nu har vi en möjlighet att ta hem en titel i Ligacupen, vi är hungriga, det står en titel på spel och vi vill ta hem den. 

– Vi vill fortsätta att skriva historia för den här klubben och vi har en ny chans till det i helgen, avslutar Gomez.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer