– Märker vilken kvalitet som finns i ligan

Bild till nyheten – Märker vilken kvalitet som finns i ligan
​Jürgen Klopp var mycket nöjd över målen Liverpool gjorde när de vände och vann mot ett Norwich som han imponerades av.

Liverpool hamnade i underläge tidigt i den andra halvleken mot Norwich men svarade med tre mål och tog tillslut en säker seger.

Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter matchen:

Om matchen i stort:

– Det var komplicerat redan innan. Bara för att ta ett exempel så när man gör analyser av en motståndare så tittar man självklart på den senaste matchen och några andra matcher också och då identifierar man vissa saker och under matchen märker man att de själva analyserat vissa delar och gjort förändringar. Då måste man hitta andra väger.

– Vi kunde ha gjort mål tidigare i matchen med två chanser vi hade med Kostas och Virgil när han passade bollen och jag trodde att två spelare skulle kunna näta men ingen gjorde det.

– Om man inte gör mål så hittar de lite vägar in i matchen, de gjorde det bra. De är ett riktigt bra lag. Dean har gjort ett fantastiskt jobb.

– Vi tyckte att det var smart att göra ett tidigt byte för att lugna ned det hela igen. Vi tog in Thiago och bytte till 4-4-2. Men man måste fortsatt avsluta chanserna. Första målet var inte den farligaste chansen vi haft i matchen, Sadio gjorde mål med ett fantastiskt avslut. De andra målen var väldigt vackra också. Det är Premier League, man märker vilken kvalitet samtliga lag har. Det gör det extra speciellt när man vinner.

Om vad Diaz första mål betyder:

– Vi har sett två matcher med Luis nu där han var fantastisk. Idag jobbade han hårt, det var en tuff match. Men han höll sig kvar i matchen, vi förändrade lite så att Sadio kom ut i sin naturliga position, men Luis löpte väldigt bra centralt också.

– Han är en fantastisk talang, en riktigt, riktigt bra spelare. Jag tror att han är väldigt glad ikväll, vilket han borde vara.

Om vilket mål av Salahs 150 som är hans favorit:

– Dagens mål var riktigt fint om jag ska vara ärlig. Jag minns målet mot Chelsea när han dunkade den i bortre krysset. Han har gjort några dribblingsmål också mot City och Watford. Målet mot United gillade jag också.

– Jag kan nog inte minnas alla 150 men jag minns väldigt många och det har varit många bra mål. Första målet kom mot Watford, det kanske var det simplaste målet han gjort. Om Luis kunde ta avstamp med sitt första mål mot en liknande resa hade det varit coolt!

– Ingen hade den dagen mot Watford förväntat sig att han skulle göra 149 mål till på så kort tid. Det är väldigt speciellt.

Om Manés status bland klubbens legendarer:

– Sadios målproduktion är galet bra och målet han gjorde idag kanske visar hur mycket olika saker han kan göra. Han hjälpte laget mycket idag när han först spelade centralt och sedan klev ut på kanten, dessutom gjorde han bicicletan. Sadio har gjort över 100 mål också. Han är en världsklassanfallare som kan spela överallt. Det är väldigt viktigt för oss att ha honom här.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer