Fabinho om stekheta målformen

Bild till nyheten Fabinho om stekheta målformen
Fabinho reflekterar över varför han bidragit med så många mål på fasta situationer på slutet.

Fabinho har gjort fem mål på de åtta senaste matcherna varav tre av dessa har varit på efter hörna eller frispark och två på straffar.

Inför lördagens match mot Norwich fick brassen i en intervju med Liverpoolfc.com en fråga om vad som ligger bakom den plötsliga målformen på fasta situationer.

– Vanligtvis har jag varit den sista gubben i defensiven men nu har jag haft chansen att kliva in i straffområdet och där försöker jag alltid ta olika typer av löpningar.

– Ibland söker jag upp spelare i straffområdet eftersom om man inte vinner första bollen så kan andrabollen komma rätt så att man kan göra mål.

– När man väl gjort några mål blir man självsäker om att bollen kommer att komma till en, så ja, jag försöker jaga bollen, vara rörlig och göra mål.

Matchen mot Norwich kommer endast några få dagar efter den fysiskt tuffa matchen i Milano i onsdags som slutade i en 2-0-seger för The Reds.

– Ja, men vi är redo. Det är en viktig match i Premier League. Vi vill behålla vår form och fortsätta att vinna matcher. Vi spelar på hemmaplan så vi vill spela vår bästa fotboll, göra det vi brukar göra: pressa dem, kontrollera matchen, skapa chanser, som sagt är det en mycket viktig match för oss. Vi vill fortsätta att vinna så vi måste ge allt för att försöka att göra just det.

– Segern mot Inter var bra för lagets självförtroende. Det var en tuff match. De spelade bra och hade chanser att göra mål, men en 2-0-seger känns alltid riktigt bra. Dubbelmötet är inte avgjort, vi måste spela en match på hemmaplan också, men 2-0 är ett bra resultat.

Fabinho har startat nio av Liverpools tio matcher sedan årsskiftet.

– Ja, jag gillar verkligen att spela var tredje dag, man måste hela tiden rikta fokus mot nästa match, man har inte så mycket tid på träningsplanen. Jag känner mig i bra form och jag har bra självförtroende så förhoppningsvis får jag starta ännu en match mot Norwich.

Matchen mot Inter var brassens 150:e för Liverpool.

– Det känns speciellt att ha nått till en så hög siffra i Liverpooltröjan. Jag vill fortsätta att spela, 200 eller 25 matcher, att spela för Liverpool är väldigt speciellt och jag vill vara en del av klubbens historia.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer