Utan förstekeeper och anfallsstjärna

Bild till nyheten Utan förstekeeper och anfallsstjärna
Norwich får klara sig utan sin förstemålvakt, Tim Krul, när de kommer till Anfield imorgon. Ozan Kabak, som var på lån i Liverpool förra säsongen, var osäker till spel men har förklarats frisk och redo av Dean Smith. Däremot missar Adam Idah matchen – och hela säsongen.

Dean Smith, som ersatte Daniel Farke på managerposten i Norwich tidigare under säsongen, får klara sig utan sin förstekeeper när Norwich reser till Merseyside och Anfield imorgon. Tim Krul dras med en skulderskada och istället lär Angus Gunn, som stått i de tre senaste matcherna, vakta buren mot Liverpool.

Liverpool mötte Norwich i Carabao Cup tidigare under säsongen och då fick Gunn förtroendet även den gången. En match som Liverpool vann med 3-0 på Carrow Road. 

Nrowich förlorade förra helgen med 4-0 mot Manchester City på hemmaplan men hade innan dess plockat på sig 7 poäng (2 segrar och 1 kryss) på sina tre senaste ligamatcher. Bland annat hade man besegrat Everton i vad som till slut fick bägaren att rinna över för att Rafa Benitez skulle få fortsatt förtroende hos The Toffees. Norwich är dock kvar på nedflyttningsplats i tabellen och har i dagsläget fyra poäng upp till säker mark. 

Förutom Tim Krul har Norwich ytterligare ett antal frågetecken och vi fick en uppdatering av Smith på dagens presskonferens. Mittbacken Andrew Omobamidele och mittfältaren Lukas Rupp är otillgängliga sedan tidigare medan Smith också hade riktigt tråkiga nyheter kring sin anfallare Adam Idah. Hans skada som först inte hade bedömts vara så allvarlig kräver operation vilket betyder att Idah nu missar hela säsongen. 

Bland de mer orsäkra korten inför presskonferensen fanns även Ozan Kabak, som var på lån hos Liverpool förra säsongen. Den turkiske mittbacken hade varit sjuk i veckan och såg ut att gå en kamp mot klockan. Men Smith bekräftade att man hade lyckats matcha igång honom på träning i veckan och att han bör vara klar för spel. I så fall betyder det en återkomst till Anfield för mittbacken. 

Kabak hämtades till Liverpool som en nödlösning på den mittbackskris som rådde för ett år sedan men The Reds valde sen att inte utnyttja den köpoption man hade i avtalet med Schalke. Istället blev det Carrow Road för Kabak under sommarens transferfönster.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer