– De är dessa matcher vi väntat på

Bild till nyheten – De är dessa matcher vi väntat på
Liverpool inledde Champions League-slutspelet med en 2-0-seger mot Inter. Thiago är glad över att den avgörande delen av säsongen nu är här.

Liverpool har en fot i Champions Leagues kvartsfinal efter bortasegern mot Inter som säkrades efter mål av Roberto Firmino och Mohamed Salah.

Thiago var tillbaka i startelvan på San Siro och bidrog som vanligt med ett lugn till Liverpools spel med sina precisa passningar och ypperliga bollbehandling. 

– Vi har spelat för att nå den här punkten, för att ha chansen att spela den här typen av matcher, säger Thiago till Liverpoolfc.com.

– De är dessa matcher vi väntat på, så jag är glad att de äntligen är här.

– Vi spelar på den största scenen i form av Champions League och mötte ett historiskt starkt lag i form av Inter. I den första halvleken skapade vi många målchanser, sedan dominerade de lite i andra halvlek innan Bobby stod för sin fantastiska nick, därefter kontrollerade vi matchen bättre och gjorde ytterligare ett mål. Vi är väldigt nöjda med resultatet.

Efter matchen berömde Jürgen Klopp assisterande tränaren Peter Krawietz för analysarbetet som möjliggjorde ännu ett mål på en fast situation. Thiago stämmer in i berömmet.

– Vi har alltid sagt att vi har en fantastisk stab som kan förbereda oss för den här typen av situationer. I Champions League är det de små detaljerna som är avgörande och vi hittade dem denna gång.

Liverpool fick ny energi i den andra halvleken efter ett trippelbyte där Luis Diaz, Naby Keita och Jordan Henderson kom in.

– Ja, helt klart. Planen hjälpte inget av lagen, vi är fysiska lag och hade lite trötta ben i andra halvlek, då kom det in pigga ben på planen riktigt bra spelare, tekniska spelare, så det gjorde att vi kunde kontrollera matchen bättre.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer