– Det är bara halvtid ännu

Bild till nyheten – Det är bara halvtid ännu
Jürgen Klopp var mycket nöjd när han mötte pressen efter 2-0-segern mot Inter men påpekade att åttondelsfinalen är långt ifrån att vara avgjord.

Liverpool skapade sig fina förutsättningar inför returmötet på Anfield genom att besegra Inter med 2-0 på San Siro.

Mål av Roberto Firmino och Mohamed Salah avgjorde matchen till Liverpools fördel. Detta hade Jürgen Klopp att säga efter segern.

Om hur bytena påverkade matchen:

– Grabbarna som kom in gjorde det riktigt bra. Bobby gjorde mål och därefter kontrollerade vi matchen och gjorde ett riktigt fint mål, återigen efter en fast situation. Det är halvtid nu varken mer eller mindre.

Om Diogo Jotas skada:

– Jag vet inte så mycket, han vred till foten, det är svullet, vilket självklart inte är bra, men vi får se. Vi kommer att titta på det tidigt imorgon.

Om han var nöjd med Liverpools defensiva insats:

– Absolut. Vi försvarade riktigt bra, som vi behövde göra - vi vill vinna bollen tidigt, men om det inte är möjligt och mot det här laget är det inte möjligt eftersom de gör planen väldigt stor med tre mittbackar och mycket passningar innan de slår diagonalt till Dumfries eller Perisic. Det gör det svårt, så man måste försvara passionerat. 

– Jag tycker att vi stod för en passionerad och organiserad insats, men det vore löjligt om vi inte hade försvarat bra eftersom det betyder så mycket för oss i de här matcherna.

Om de hade jobbat på varianten vid första målet:

– Ja. Pete Krawietz och våra analytiker är ansvariga för det. När vi gör analysen tittar vi såklart på hur försvararna agerar i försvarsspelet, vi hade inte så mycket tid till träning, men ja, vi tränade på fasta situationer igår. Det var det vi faktiskt fokuserade på, vi gjorde lite taktiska delar men utan intensitet och fasta situationer kan man inte träna utan intensitet eftersom en måste slå passningen och alla andra måste springa. Så allt beröm ska gå till Pete och grabbarna.

Om Harvey Elliotts insats:

– Den var helt klart OK, men Harvey kan spela mycket bättre, det vet vi. Anledningen till att Harvey spelade var att vi visste vilka ytor vi behövde utnyttja och det brukar vara hans naturliga ytor, framför mittfältstrean. Han är väldigt flexibel och offensiv i sin spelstil. Det var anledningen till att han spelade.

– Han hade några bra stunder men vi alla vet att han kan spela bättre. Han gjorde jobbet, han jobbade hårt. När man är 18 år och spelar mot ett av de mest erfarna lagen i världen så är det inte lätt, särskilt inte som offensiv spelare. Det var en viktig match för honom och han hjälpte oss.

Om läget i dubbelmötet:

– Det är ett farligt läge. Det är halvtid, ingenting annat. Det är så det är när det är slutspel, man lär sig mycket om sina motståndare. Man gör en analys innan och en analys efter att man har mött dem. Båda lagen vet mycket mer om varandra. Vi känner inte att vi är halvvägs mot målet eller så, vi vet att det kommer att bli svårt och att vi måste vara redo för det. 

– De spelade riktigt bra, vi leder 2-0 i halvtid. Det är inte så att jag säger till grabbarna att jobbet är gjort nu. 

Om han förvånades av Inters kvalitet:

– Det jag såg ikväll, det var tydligt hur de spelar. De är ett fysiskt lag, ett erfaret lag och jag tycker att de skapade de flesta chanserna efter att vi tappade bollen i fel lägen men det kan hända eftersom de är bra i duellspelet och spelar smarta bollar därefter. 

– Vi visste inför matchen vad som skulle hända, de har en låg backlinje, spelar bollen hemåt och spelar diagonalt mot Dumfries eller Perisic, det är svårt att försvara mot. Vi är ett pressande lag men det är så man spelar sig ur en press, vi försökte allt. 

– I början gjorde vi det riktigt bra i pressen, då var det svårt för dem att hitta vägar ur, men vi fick inte riktigt någonting ut för det. Vi la ned mycket energi på den höga pressen men fick ingen belöning för det, ingen chans, inget mål, då är det svårt att hålla igång det. Men i det stora hela var jag inte förvånad, de är duktiga, det visste vi innan.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer