– Vi var redo för en kamp

Bild till nyheten – Vi var redo för en kamp
Virgil van Dijk var mycket nöjd över hur Liverpool hanterade bortamatchen mot Inter.

Det var jämnt mellan Inter och Liverpool i det första åttondelsmötet, men de sistnämnda drog det längst strået efter två mål i den andra halvleken.

– Det var riktigt tufft, det är alltid tufft att komma hit, konstaterade Virgil van Dijk efter slutsignalen.

– De är ett väldigt bra lag som är svåra att bryta ned. Stämningen på arenan var fantastisk, jag tyckte verkligen om att spela därute. Det visade sig att de fasta situationerna var viktiga igen, det är någonting vi är bra på. Jag tycker att vi stod för en stabil insats och vi fick med oss ett bra resultat att inför returen på hemmaplan.

Mittbacken fick frågan om hur viktigt Firminos 1-0-mål var för att ta död på Inters momentum.

– Ja, men det är normalt. Man försöker att hitta alla vägar igenom, de gjorde det riktigt bra defensivt, det måste jag säga. Det var svårt att komma loss från sin markering men vi hittade en yta och gjorde mål. I slutändan tycker jag att vi förtjänade segern, men det var riktigt tufft och det kommer att se likadant ut i Liverpool.

Han fick även en fråga om Liverpools defensiva styrka.

– Alla förväntade sig att vi skulle hamna under press perioder eftersom de är ett väldigt bra lag och vi spelar i Champions League. Ett av budskapen inför matchen var att vi behövde vara redo att för en tuff kamp, vilket vi var. Det var en riktigt bra insats, vi höll nollan också så jag är väldigt nöjd.

Efter slutsignalen belönades Van Dijk med priset som matchens bästa spelare.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer