​Rapport: Stor fördel inför returen!

Bild till nyheten ​Rapport: Stor fördel inför returen!
Det var en relativt jämn match mellan Inter och Liverpool som utspelade sig på San Siro, men The Reds gjorde två mål i den andra halvleken och spelade därmed sig till ett ypperligt utgångsläge inför returen på Anfield.

Det var en jämn inledningen på matchen där Liverpool hade något mer bollinnehav och hotade lite mer offensivt än hemmalaget Inter.

I den 14:e minuten kom Sadio Mané mycket nära att göra matchens första mål efter ett frisparksinlägg från Andy Robertson, men anfallarens nick passerade tätt över Handanovics ribba.

Strax därefter var det Inters tur att komma nära ett ledningsmål när Liverpool tappade bollen på mittfältet vilket möjliggjorde ett Inter-anfall som slutade med att Hakan Calhanoglu träffade ribban!

Mané försökte efter drygt 20 minuters spel med ett konstnummer i form av en bicicleta efter en hörna, men avslutet gick i sidogaveln.

Liverpool satte ofta en hög press på offensiv planhalva vilket skapade problem för Inter i uppspelsfasen vilket gav dem ett litet spelmässigt övertag efter när en ungefärlig halvtimme var spelad.

Med tio minuter kvar av den första halvleken kom Inter loss i en farlig kontring efter högerkanten, men Ibrahima Konate stod för en mycket fin brytning centralt för att hindra Edin Dzeko att komma till avslut.

Den avslutande delen av halvleken var relativt jämn men Liverpool slarvade bort bollinnehavet vid ett par gånger. När den polske domaren Marciniak blåste av var ställningen dock 0-0.

Inför den andra halvleken valde Jürgen Klopp att göra ett byte: Roberto Firmino ersatte Diogo Jota.

Inter började andra halvlek klart bäst och tvingade flertalet gånger Liverpool till halvpanikartade rensningar för att avvärja målchanser.

I den 59:e minuten gjorde Klopp ett trippelbyte där Elliott, Mané och Fabinho ersattes av Naby Keita, Luis Diaz och Jordan Henderson.

Direkt efter bytena gjorde Inter mål genom Dzeko, men det dömdes bort för offside.

Liverpool hade en lite bättre period efter trippelbytet men inget av lagen skapade några rejält farliga målchanser.

Med en kvart kvar av matchen kom matchens första mål och det var Roberto Firmino som gjorde det. Andy Robertson slog en hörna från höger som brassen skarvade in i mål vid den bortre stolpen! 1-0 till The Reds!

Med åtta minuter kvar av ordinarie tid hände det oundvikliga i Champions League-sammanhang: Mohamed Salah satte bollen i nät till 2-0! Trent Alexander-Arnold slog ett inlägg mot Van Dijk vid den bortre stolpen, mittbacken nickade ned den mot Salah som satte bollen i nät med ett avslut på första touchen!

i 86:e minuten fick Thiago lämna plats för James Milner.

Det var inte särskilt mycket som hände under den avslutande delen av matchen, vilket innebar att Liverpool kunde kliva av planen och konstatera att det spelat till sig en tvåmålsledning inför returmatchen på Anfield.