Lägger över pressen på Liverpool

Bild till nyheten Lägger över pressen på Liverpool
Inters tränare Simone Inzaghi gör som sin anfallare Edin Dzeko och konstaterar att det är Liverpool som är favoriter att ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League.

Inter-anfallaren Edin Dzeko menar att favoritskapet ligger hos Liverpool inför dubbelmötet i Champions Leagues åttondelsfinal. När tränare Simone Inzaghi höll sin presskonferens inför onsdagens match hävdade han detsamma.

– Liverpool är en av de största klubbarna i Europa, men jag är glad att min klubb, våra fans och spelare får uppleva en sådan här match mot ett väldigt erfaret lag. Det blir svårt, men vi ska göra vårt allra bästa, konstaterade Inzaghi.

– Jag menar att Liverpool är favoriter, men matcherna ska spelas också innan det är avgjort. Vi måste bara se till att spela vårt spel. Jag vill att mina spelare ska känna en frihet till att spela sitt eget spel ute på planen. Det kan göra skillnad i den här matchen. Grabbarna har bestämt sig för att vinna.

– Vi har bra självförtroende. Vi möter ett stort lag och vi respekterar dem, men vi går inte in till matchen med känslan av att vara besegrade på förhand.

Italienaren är väl medveten om de utmaningar som följer när Liverpool står för motståndet.

– Om vi missar en passning kan de kontra på en gång. De har Virgil van Dijk ch Alisson som bägge kan slå fina längre passningar. De har två ytterbackar med fina inläggswötter. De kan skapa problem för oss över hela planen.

– Vi har sett deras matcher mot AC Milan men även de matcher de spelat på slutet. De har duktiga spelare på alla positioner, en duktig manager och en bred trupp. 

Inter har en stark offensiv med spelare som Lautaro Martinez, Edin Dzeko och en formstark Alexis Sanches. Inzaghi ville inte ge några hintar om vilka av de tre som kommer att starta i anfallet.

– Våra spelare har lika stor chans till att få spela. Vi har spelat många intensiva matcher så vi måste se till deras fysiska status. Två av dem kommer att spela. Jag fattar mitt beslut efter träningen imorgon. 

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer