Senaste nytt inför Inter

Bild till nyheten Senaste nytt inför Inter
Jürgen Klopp och Trent Alexander-Arnold har mött pressen inför Champions League-åttondelen mot Inter. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om huruvida Jordan Henderson är helt fit eller ej:

– Du antyder någonting annat med din fråga tror jag.. 

– Allt är bra med Hendo, han fick en smäll på knät, idag var andra återhämtningsdagen för spelarna så han körde inget långt pass, men det är inga problem. Han kände av knät under matchen, men allt är bra med honom.

Om skillnaden i utmaning att möta Burnley och Inter:

– Det är en enormt stor skillnad mellan Burnley och Inter när det gäller vissa delar, men andra delar är lika eftersom det handlar om en fotbollsmatch. Jag tror inte det kommer att regna lika mycket vilket gör en stor skillnad, men Inter är ett högklassigt lag både när det gäller managern och spelarna.

– De vann titeln förra säsongen och med all respekt till de andra lagen ser de ut att vara det bästa laget i Italien även i år. De är ett väldigt solitt och kreativt lag, de är välorganiserade i allt de gör och har mycket individuell kvalitet. Det är så det är i Champions League! Vi måste stå för en topprestation för att ha chansen.

Om att bortamålsregeln är borta:

– Vi kan säga mer om det efter de två matcherna. Jag kan inte minnas en match där vi kom och tänkte att "ah, ett mål hade varit bra iallafall." Vi åker dit för att få med oss ett resultat, jag vet inte vad som är bra just nu, en vinst hade varit bra, kanske ett kryss också.

– Jag gillade regeln, jag vet inte exakt varför de tagit bort den, men nu är den borta och så är det. Det kommer inte påverka vårt sätt att spela särskilt mycket. Vi vill vinna matchen, men det kommer att bli tufft.

Om skadefri trupp:

– Det är en bra situation, men jag vet inte hur ofta jag ska behöva säga det - det är viktigare hur vi spelar än vilka som spelar. 

– Vi behöver pigga ben till den här matchen och det är en stor boost att vi kan göra fem byten också. Det hjälper fotbollen i en tuff period av säsongen. 

– Det känns bra att ha alla spelare redo, men spelarna måste också se till att vara redo. Vi har inte varit med om detta tidigare så vi måste lära oss tillsammans.

Om att Salah och Mané startade mot Burnley:

– En vecka (efter AFCON) är inga problem, dessa grabbar dricker inte alkohol, vilket är något som annars kan hämma återhämtningen vid ett firande. De var redo dagen efter finalen. De är urkrafter och återhämtar sig extremt snabbt.

Om det finns någon fördel att ha vunnit alla gruppspelsmatcher:

– Historiskt sett har resultaten i gruppen aldrig räknats i detta skede... så det finns ingen fördel. Det var bra när vi gjorde det, vi förväntade oss inte det. Grabbarna lyckades med det men det hjälper inte nu, det visar bara att vi är ett bra fotbollslag, men det visste jag redan. Vi har tagit oss till finaler även efter svagare gruppspel.

– Det är den 51:a matchen i Champions League sedan jag kom hit, så vi har samlat på oss erfarenhet som vi ska försöka använda oss av.

Om det är en fördel att börja på bortaplan:

– Förhoppningsvis, men det vet man aldrig innan matchen. Det borde vara det, men jag vet inte, det beror på vilket resultat vi får med oss. Det är bra att ha det så, men det är ingenting avgörande.

– Vi vill inte förlita oss allt för mycket på Anfield, det är härligt när vi kan få en extra push men förhoppningsvis är vi inte allt för beroende av det.

Om att Barella saknas för Inter:

– Att Barella inte kan spela, det är inte dåligt för oss. Han är en riktigt bra spelare. Han har allt jag vill se i en mittfältare. Ersättaren kommer nog vara, jag är inte helt säker på det men, Arturo Vidal, så det är en ganska erfaren spelare som spelat överallt på den högsta nivån. Att han spelar istället, jag vet inte om det egentligen är en fördel.

Om han gillar någon spelare i Inter lite extra mycket:

– Ja, Ivan Perisic. Jag jobbade tillsammans med honom och det gick väldigt bra, vi vann dubbeln i Tyskland. Jag ser fram emot att träffa honom. Jag gillar Edin Dzeko också.. och alla andra!

Om vad Luis Diaz kan erbjuda laget:

– Luis är en toppenkille och en riktigt duktig spelare. Han har redan visat det när han spelat. Precis som för alla nya spelare måste de lära sig mycket nytt, vi kommer att ge Diaz tid att anpassa sig eftersom vi har spelare tillgängliga som vet exakt vad vi vill göra.

– Jag har aldrig sett en spelare som ler så mycket på träning, haha. Det är fantastiskt att ha honom här. Vi förväntar oss mycket av honom både nu och framöver. Jag har en känsla av att hans tid i Liverpool kommer att bli en fin historia.

Det var allt för Jürgen Klopp. Trent Alexander-Arnold tog plats vid podiet för att svara på frågor.

Trent om förmågan att kriga hem segrar, anfallsalternativen och jakten på Man City:

– Jag tror att vi alltid varit medvetna om att vi kan vinna "fult". Det har vi visat under de senaste säsongerna. Vi vet att de är viktiga och de känns riktigt bra, de betyder mycket. 

– Det känns bra, men vi måste fortsätta att vinna matcher. Vi måste sätta så mycket press på dem som möjligt, det är viktigt att vinna hängmatchen för att minska avståndet till sex poäng. Vi måste bara fortsätta vinna, vi kan inte göra annat. Allt kan hända i ligaspelet så vi måste se till att vara redo att ta chansen om de tappar fart någongång. 

– Att slåss på fyra fronter blir lättare nu när vi har så många duktiga spelare i laget. Men säsongen när vi vann Champions League vann vi nästan ligan, så vi har visat att vi kan slåss på flera fronter, men att vara kvar i fyra turneringar känns bra, om några veckor har vi chansen att ta hem en pokal.

Om det tuffa matchandet:

Trent gör sin 39:e match för säsongen.

– Det är ganska normalt nu för den moderna fotbollsspelaren. Man förväntas spela så många matcher. Vi vill vara med i alla turneringar och vinna allt, så då måste man spela 50-60 matcher per säsong och därför är det så viktigt att vi har personer i staben som kan hjälpa oss.

Om Diogo Jota:

– Fantastisk spelare och person, han bidrar mycket till laget. Han kan spela på alla positioner i offensiven och kan göra mål från samtliga positioner. Han är flexibel och har lyckats ta sig till positioner där han kan hitta nätet.

Om hur mycket han kan utvecklas framöver:

– Mycket. För mig ser jag fortfarande det som att jag är i ett tidigt skede av karriären. Folk har 15-20 år långa karriärer så det känns som att det finns så mycket mer som väntar framöver. Jag har fortfarande stora möjligheter till utveckling och så mycket mer att uppnå. Jag tänker inte så mycket på vad jag har gjort, jag fokuserar på vad jag kan göra bättre framöver.

Om det finns någon favorit till titeln:

– I cupturneringar är det alltid öppet. Jag ser inga klara favoriter. Det är lite annorlunda i ligaspelet. 

Om han känner sig i bättre form än någonsin:

– Ja så här långt (in på säsongen) har det känts bra. Det känns som jag spelar bra fotboll just nu, jag har trivts bra denna säsong, men jag gillar alltid avslutningen av säsongerna bättre, jag har alltid känt att jag varit i bra form i slutet, det är då det avgörs. 

– Jag vill vinna titlar och hjälpa laget att göra det. Det blir spännande att se vad som händer från nu fram till maj. 

Om det finns en känsla av att de kunde vunnit fler titlar under åren:

– Delvis. Vi är inte besvikna över vad vi vunnit, de titlar vi tagit hem är de största man kan vinna.

– Det är inte menat som en passning, men titta på Man City, de har ett fantastiskt lag men de har inte vunnit Champions League. De har vunnit titlar i Premier League men har inte gjort det i Champions League. Vi har vunnit båda. 

– Vi spelare förväntar oss alltid att vi ska vinna titlar. Minst en titel per säsong är vad vi måste uppnå. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer