– Liverpool är favoriter

Bild till nyheten – Liverpool är favoriter
Edin Dzeko har ersatt Romelu Lukaku som Inters stora anfalls-striker den här säsongen. Han har tidigare förflutet av att spela mot Liverpool från tiden i Manchester City och han är även god vän med Mohamed Salah och Alisson från tiden i Roma tillsammans. Och han lägger favoritskapet på Liverpool inför dubbelmötet.

– Liverpool är helt klart favoriter och det vet vi. Men du kan aldrig till 100% säga att ett lag kommer vinna över ett annat. Vi är också väldigt bra, konstaterar han i en intervju med den förre lagkamraten Micah Richards, som gjorts för Daily Mail. 

– Jag tror det blir målrikt över båda mötena. Vi är inget typiskt italienskt lag som backar hem. Vi anfaller och attackerar. Samtidigt förstår vi att vi mot ett lag som Liverpool måste sätta vårt försvarsspel också. 

För både Inter och Liverpool blev det på pappret svårare motstånd när Uefa tvingades att göra om lottningen i december. Inter hade först lottats mot Ajax medan Liverpool skulle möta Salzburg. Något Dzeko lite bittert konstaterar. 

– Ja, det var verkligen ingen flyt alls för oss där. Vi trodde vi skulle få Ajax. Att det blir som det blir har ju aldrig hänt (med att lottningen måste göras om). Liverpool kan vinna över vem som helst. Samtidigt måste du möta de bästa lagen i världen om du vill gå långt i Champions League. 

På San Siro imorgon kommer Edin Dzeko att springa in i två lagkamrater från tiden i Roma. Han bildade ofta anfallskonstellation med Mohamed Salah under tiden i Rom och Alisson Becker har han stått öga mot öga med under massvis med träningar. 

– Jag kommer såklart att snacka med dem innan matchen. Även James Milner, såklart (som Dzeko spelade med i City). 

– Jag kan nog till och med ta åt mig lite av äran för att "Momo" (hans smeknamn på Mohamed Salah) har blivit så bra som han blivit, säger Dzeko och skrattar. 

– Vi hade en fin tid tillsammans i Roma. Han älskar att löpa in i ytor och jag kanske är bättre i att möta och vara en bricka i uppspelsfasen. På så sätt var det ofta jag som assisterade till "Momo" när han löpte igenom. 

– Men det är fantastiskt att se hur han utvecklats efter tiden i Rom. Han är en fantastisk kille som förtjänar det bästa. Det samma gäller Alisson, konstaterar Dzeko. 

Matchen mellan Inter och Liverpool har avspark 21.00 på onsdag och sänds på C More.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer