Avbräck i Inter inför åttondelen

Bild till nyheten Avbräck i Inter inför åttondelen
På onsdag inleds Champions League-slutspelet för Liverpools del och resan fortsätter precis där gruppspelet avslutades – nämligen på San Siro i Milano. Nu är det dock blåsvart istället för rödsvart som står för motståndet.

Liverpool Europaäventyr fortsätter på onsdag med resa till Italien och Milano där Inter står för motståndet. Inter är regerande mästare i Italien men har bara tagit en poäng på två toppmatcher – mot Milan och Napoli de senaste veckorna – vilket innebär att de nu får nöja sig med en andra plats i tabellen. 

Istället är det Milan som leder, efter vinst med 2-1 i derbyt förra veckan, och Inter jagar precis där bakom. 

Sedan Scudetto-säsongen i fjol har Inter också förändrats en hel del där framförallt Romelu Lukaku märks som ett stort tapp i offensiven. Laget har dock hittat en fin ersättare i den notoriske målskytten Edin Dzeko som fortsätter att göra mål på löpande band. 

I veckans match mot Liverpool kommer Inter dock att få klara sig utan den EM-vinnande mittfältsmotorn Nicolo Barella, som är avstängd. Han fick rött kort i den sista gruppspelsmatchen och är även avstängd i returmötet på Anfield. 

Det ser också ut som att mittbacken Bastoni, som under säsongen format en stark trebackslinje med De Vrij och Skriniar, missar matchen på grund av skada. Bastoni kom inte till spel i 1-1-matchen med Napoli i helgen och istället ersatte Federico Dimarco. 

Simone Inzaghi är ny tränare för säsongen men han har byggt vidare på Antonio Contes trebackslinje med wingers som jobbar hårt i både offensiven och defensiven, 

Inters startelva i helgen mot Napoli:

Handanovic; Skriniar, De Vrij, Dimarco; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Dzeko, Lautaro Martinez. 

Med Barella avstängd finns alternativ som Arturo Vidal på bänken som tänkbar ersättare mot Liverpool. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer