– Gjorde precis det vi behövde göra

Bild till nyheten – Gjorde precis det vi behövde göra
Jürgen Klopp konstaterade att Liverpool stod för en mogen insats när han mötte pressen efter segern mot Burnley.

Fem minuter innan pausvilan i matchen mellan Liverpool och Burnley satte Fabinho bollen i nät bakom Nick Pope, ett mål som visade sig vara matchavgörande.

Det var en nöjd Jürgen Klopp som höll presskonferens efter 1-0-segern. Detta hade han att säga:

Om 1-0 var det bästa han kunde hoppas på med tanke på väderförhållandena:

– Absolut. Jag är jättenöjd över sättet vi spelade på under de rådande omständigheterna, det var så svårt. Jag tror man bara kunde känna vindens fulla kraft om man stod ute på planen, vi var lite skyddade av läktaren, men ute på planen var det löjligt hur mycket det blåste. 

– Grabbarna hanterade det bra. Vi försöker anpassa oss istället för att lida av det. Det var verkligen en tuff match. Jag tycker att det känns som att de hade fler chanser än vad de egentligen hade eftersom offsideavblåsningarna kommer sent. 

– Idag krävdes det verkligen en mogen insats och grabbarna gjorde precis det vi behövde göra. Jag är väldigt glad för det.

Om målskytten Fabinho:

– Det är fantastiskt! Han hade nog gjort fler mål tidigare för Liverpool om jag hade låtit honom vara i straffområdet på fasta situationer, det var först ganska nyligen som vi flyttade upp honom och sedan dess har han gjort mål!

– Det var en riktigt bra mål. Att hitta ytan där Sadio stod var planen men inte i den höjden såklart, men Sad gjorde det bästa av situationen och sedan kom Fab och gjorde ett kontringspressmål i målområdet vilket är fantastiskt.

Om Sadio Mané:

– Sad spelade riktigt, riktigt bra. Som jag sa inför matchen så var det inte planen att han skulle starta med tanke på hur intensivt han haft det, men Diogo hade en lårkaka och kunde inte träna igår, så vi startade med Sadio. 

– Luis har anpassat sig väl men det här är en helt annan typ av match, lite som "välkommen till Premier League", så vi ville inte försöka med det om vi inte behövde, så därför startade vi som vi startade. Sad spelade bra. Han jobbade stenhårt och det var precis vad vi hade förväntat oss av honom.

Om Virgil van Dijk är tillbaka i toppform:

– Definitivt, det kan man se i allt han gör. Vi har hela tiden varit övertygade om att det skulle hända. Han är tillbaka på sin högstanivå och jag skulle säga att det är bra tajming med tanke på att vi kommer till en avgörande del av säsongen nu.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer