– Måste vara redo för en tuff kamp

Bild till nyheten – Måste vara redo för en tuff kamp
Andy Robertson är väl medveten om vad som krävs av Liverpool för att de ska få med sig ett bra resultat mot Burnley.

Liverpools nästa utmaning i Premier League är en bortamatch mot Burnley, ett Burnley som för tillfället är tabelljumbo men som kommer till matchen med positiva vindar i seglen efter en oavgjord match mot Manchester United tidigare i veckan.

– Det är alltid tufft att spela på Turf Moor, särskilt när de är nere i botten av tabellen, säger Andy Robertson till Liverpoolfc.com inför matchen.

– Jag vet hur det känns att vara där nere i det här skedet av säsongen, det blir så enormt viktigt att ta poäng för att ta sig ur situationen.

– Burnley har en bra grupp av hårt arbetande spelare med mycket talang. De vill självklart inte vara sist i tabellen och kommer jobba hårt för att ta sig därifrån. Sean Dyche är en riktigt bra manager, det har han visat under åren.

– Det kommer att bli en tuff match. Vi måste nå upp till vår högstanivå och göra alla de bra saker vi kan göra. Vi måste vara redo för en tuff kamp därute.

– Förhoppningsvis kan vi visa upp våra kvaliteter och ta tre viktiga poäng.

Senast de båda lagen möttes vann Liverpool med 2-0 på Anfield.

– Varje lag har ett visst sätt att spela på. I varje match är det viktigt att man inte reagerar för mycket på hur det andra laget spelar. Man måste fokusera på sin egna prestation, det är ju det vi tränar och jobbar på och det är det som gjort oss framgångsrika.

– Burnley är en svår motståndare, de är löpvilliga, slåss om andrabollar, de är bra i luften och hotar på fasta situationer. 

– Vi vet vad som väntar, men det kan vara svårt ändå att stoppa det. Vi måste se till att vinna andrabollarna, vinna dueller och se till att det är vi som skapar chanser. 

– Det är vad vi måste göra och vi måste göra det till 100 procent. Om vi inte når upp till det så vinner man inte matcher, det har visats flera gånger i ligan tidigare.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer