Senaste nytt inför Burnley

Bild till nyheten Senaste nytt inför Burnley
Jürgen Klopp diskuterade bland annat truppbredden och de utmaningar som väntar mot Burnley när han mötte pressen inför söndagens match. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om läget i truppen:

– Kommer Sadio vara tillgänglig? Det får vi se, han kommer att komma hit idag och jag antar att han kommer att träna fullt, därefter får vi fatta ett beslut. Han flyger nog fram rent känslomässigt men fysiskt får vi se.

– Hendo kommer vara tillbaka. Om inget händer kommer han att spela på söndag.

– När det gäller de andra två spelarna (Divock Origi och Joe Gomez som inte fanns med i truppen mot Leicester) så är det bara att vi har så många alternativ nu. Med Joe behövde vi fundera över om vi ville ha en andra mittback på bänken eller inte och med Div handlade det om att han inte tränat så länge efter skadan.

Om Luis Diaz flygande start:

– Det är tack vare hans kvalitet och inställning. Han gjorde en av de bästa första matcherna jag har sett, allt såg naturligt ut. Nu får vi se hur han anpassar sig till allting med intensiteten i Premier League och så vidare. Det var en bra möjlighet att starta honom igår eftersom att Sadio inte var tillgänglig och att Mo var tillbaka efter en mycket intensiv turnering.

Om anfallsalternativen:

– Det är väldigt bra att ha alternativ av den här klassen. Det är första gången alla är fit for fight, Taki är inne i en bra period, Div ser bra ut på träning, Ox har spelat i anfallet också, nu har vi alternativ, men det är precis vad vi behöver.

– Vi har en chattgrupp där vi delar med oss av all information inför matcher och så och de spelare som inte är tillgängliga för spel brukar alltid skriva lycka till och så, det har funnits perioder där vi haft 13 eller 14 spelare som skrev sådana meddelanden, nu är det en helt annan situation.

– Jag har sagt det förr, det är mycket viktigare hur vi spelar än vilka som faktiskt spelar.

Om Burnley:

– Jag såg matchen i tisdags, Burnley mot Manchester United. Den matchen förklarar Premier League ganska bra, Burnley är sist i tabellen, men kvaliteten de uppvisade var fantastisk, särskilt i den andra halvleken. De pressade bra och gjorde en fin laginsats.

– De har alla möjligheter att klara sig kvar tack vare den nivå de kan nå med det där laget. Det kommer att bli tufft för oss och vi måste vara redo för det.

– Jag har varit här i sex och ett halvt år eller så och har mött Burnley borta flertalet gånger, inte en enda gång har det varit en simpel uppgift. Det har inte varit en enda match där vi tidigt känt att vi skulle lyckas, de hänger alltid i i matcherna. Jag är väldigt imponerad av hur Burnley har gjort det under Sean Dyche under de senaste åren.

– Den här ligan är extremt tufft och de har hållit sig kvar med god marginal i alla dessa år. Det ser lite tuffare ut nu men med tanke på att det är Burnley så har de fortfarande chansen. Vi måste vara redo för en tuff kamp, om vi kan matcha deras intensitet eller göra det ännu bättre så har vi en bra chans, om vi inte gör det kommer vi inte få med oss någonting.

Mer om truppbredden:

– Jag föredrar absolut att prata om en bred trupp än en liten trupp, det är en situation som vi inte varit i tidigare. De spelarna vi har nu var med oss även i november och december förra året, det är bara Luis Diaz som anslutit, så vi har haft truppen men alla har inte varit tillgängliga.

– Nu är de tillgängliga och dessa spelare har spelat tillsammans väldigt länge och alla har tagit kliv i utvecklingen. Taki Minamino till exempel, jag tror att han gjort 50 matcher nu för Liverpool och blir bara bättre för varje match egentligen.

– Det är inte lätt att ta en startplats i det här laget, vi måste se till att vi utnyttjar den här situationen på bästa möjliga sätt.

Om matcher mot Burnley ställer högre krav på fysiska aspekter:

– Haha! Ja! Det var en bra iakttagelse av dig.

– De har värvat in en ny anfallare, ja de blev av med Chris Wood men plockade in Weghorst. Om ni såg tisdagens match såg ni att han är en rörlig anfallare som var överallt i anfallet. Jag är inte säker på vilka som kommer att spela runt honom, det kan vara Barnes eller Rodriguez, jag vet inte om Vydra är fit eller inte, Cornet och McNeil det är ren kvalitet.

– De har ett mittfält jag alltid gillat och en erfaren backlinje, plus en duktig målvakt. Så det är det laget vi kommer att möta. Burnley ställer krav på så mycket fysiskt spel man kan spela. Vi kan inte ha bollen hela tiden och när de har bollen gör det precis som de vill och de är duktiga på det. De slår länge bollar men har också spelare som kommer att spela fin fotboll om man tillåter dem.

– De är ett hot på fasta situationer också så vi måste vara koncentrerade hela tiden.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer