​Rapport: Jota sköt hem segern

Bild till nyheten ​Rapport: Jota sköt hem segern
Liverpool var det klart bättre laget matchen igenom när Leicester gästade Anfield och kunde inkassera tre viktiga poäng efter två mål av Diogo Jota.

Liverpool öppnade piggt och tog snabbt kommando i matchen. Luis Diaz såg ut att komma loss redan i matchens första minut, men Amartey lyckades i sista stund avvärja faran. Med en effektiv press gjorde The Reds det mycket svårt för gästerna att bygga upp något kontrollerat anfallsspel.

I den sjunde minuten fick Alisson göra sin första aktion i matchen när James Maddison hittade lite yta i offensivt straffområde och avlossade ett skott mot det första krysset, men Alisson var snabbt upp med en hand och räddade.

Kasper Schmeichel blev hotad på allvar för första gången i den 19:e minuten efter en snabb Liverpoolkontring som avslutades med ett skott från Trent Alexander-Arnold, men dansken stod emot väl.

Efter att ha haft ett stort spelövertag i en dryg halvtimme fick Liverpool tillslut utdelning i den 35:e minuten. Alexander-Arnold svingade in en hörna från höger som Virgil van Dijk nådde högst på, Schmeichel räddade men släppte en retur som Diogo Jota dunkade in till 1-0!

1-0:

Liverpool hade ett par halvchanser innan paus - bland annat en cykelspark från Thiago som gick tätt utanför stolpen och ett skott från Roberto Firmino från nära håll som tyvärr gick rakt på Schmeichel - men fick nöja sig med att ta med sig en 1-0-ledning ut till pausvilan.

The Reds kom ut från omklädningsrummet och fortsatte att dominera, under de första tio minuterna av den andra halvleken hade de i princip allt bollinnehav och tvingade Schmeichel till ett par räddningar.

Efter en knapp timmes spel valde Jürgen Klopp att göra ett dubbelbyte - Mohamed Salah fick göra comeback efter spel i de Afrikanska mästerskapen när han ersatte Firmino och Harvey Eliott kom in istället för Curtis Jones.

Liverpool fortsatte att ha kontroll på tillställningen även om ledningen fortsatt endast var ett mål stor, men Leicester hotade inte med mer än några fåtal sporadiska anfall som ofta stoppades upp innan de hann närma sig de farliga ytorna på offensiv tredjedel.

Med en dryg kvart kvar av matchen gjorde Salah en honom typisk soloräd i straffområdet och hittade ett skottläge mot den första stolpen, men ännu en gång stod Schmeichel i vägen.

Omedelbart därefter kom Salah loss i ett friläge och valde ett chippavslut som dock inte var tillräckligt väl utfört för att överlista den danske målvakten som sträckte ut en hand och räddade.

Salah var involverad i mycket på en kort period och i den 78:e minuten skruvade han ett skott mot det bortre krysset, bollen passerade Schmeichel men stoppades av målramen - sånär att Liverpool utökade sin ledning.

Liverpool hade ett enormt tryck mot Leicesters mål och Diaz kom mycket nära att öppna målkontot i sin nya klubb när han avlossade ett skott från höger i straffområdet, bollen passerade Schmeichel mellan benen men hade inte tillräcklig fart för att nå hela vägen över mållinjen.

Med tre minuter kvar att spela kom det så välförtjänta 2-0-målet. Efter ett inlägg nickades bollen ut till Joel Matip som hittade in med ett instick till Jota som avslutade på ett och satte bollen i nät.

2-0:

I matchens sista ordinarie minut fick Diaz motta applåder när han lämnade plats för Takumi Minamino.

Det hände inte mycket mer av värde under tilläggstiden och Liverpool kunde tryggt spela av matchen och inkassera tre poäng till tonerna av You'll Never Walk Alone som sjöngs av Anfieldpubliken.