– Gomez har haft otur

Bild till nyheten – Gomez har haft otur
Joe Gomez har fått sparsamt med speltid denna säsong. Jürgen Klopp har gett sin syn på mittbackens situation.

På den andra delen av presskonferensen inför matchen mot Leicester fick Jürgen Klopp en fråga om Joe Gomez som varit långt från de ordinarie platserna i backlinjen så här långt in på säsongen 2021/22. 

– Joe har haft otur, helt klart, konstaterade han.

– När Joe har spelat för oss har han alltid presterat på en extremt hög nivå, en av de bästa mittbackarna i England, det är tydligt. Men sedan kom den allvarliga skadan och därefter har han haft lite småskador och nu även Covid. Det var riktigt dålig tajming, han skulle definitivt ha spelat mot Cardiff, det hade hjälpt honom att få lite rytm, men han kunde inte spela på grund av Covid.

– Det är tufft. Det jag kan säga är att det finns tuffare situationer än att vara en truppspelare i Liverpool, det finns betydligt tuffare saker att genomgå ute i världen. Det enda som gäller inom fotbollen är att ta sig igenom dessa situationer, man måste vara redo för den stund då det sker en förändring. Så är det.

– Kvaliteten som Joe har uppvisat under de senaste månaderna är otrolig. Att ha honom i träning visar vilken högklassig trupp vi har just nu. Om någon som Joe endast spelat 15 minuter sedan matchen mot Leicester så säger det ganska mycket. 

– Det är aldrig roligt för spelarna, det kan jag förstå till 100 procent, men Joe hanterar det professionellt och är medveten om att han fortfarande är ung och att allt kommer att bli bra framöver. Men just nu är det ganska tufft.

Klopp fick även en fråga om hur han planerar varje säsong, om han delar upp en säsong i olika segment i planeringen.

– Det är ett ständig pågående arbete fram till kanske 35:e omgången, därefter kommer den avslutande delen! Så vi bygger fortfarande på det vi har. I början av säsongen, oavsett om vi har haft en riktigt bra eller dålig start och ni frågar: "Vad tycker du om inledningen?" Det är en början, det är allt. Vi måste ändå fortsätta framåt oavsett vad. Så länge det inte är en total katastrof måste man bara hantera det. Om det är katastrofalt illa så blir det nog någon annan som måste hantera det.

– Det är så det ser ut. Vi bygger en grund för avgörande delar av säsongen. Jag vet inte exakt när det är men vi vill vara med och slåss om det i flera olika turneringar. I Premier League vill vi hänga med så pass länge att det fortfarande är spännande med tre eller fyra omgångar kvar. I samtliga turneringar vill vi nå finalen och därefter funderar vi på hur vi ska vinna finalen. 

– För oss har det aldrig hänt tidigare att vi är med i samtliga fyra turneringar. Så det är speciellt. Vi har tagit oss igenom en väldigt tuff situation där vi varit utan två av världens bästa anfallare och en världsklassmittfältare i Naby Keita. Grabbarna har gjort ett bra jobb. 

– Nu gäller det att ha rätt inställning och ge allt med driv och vilja. Vi slåss inte om titeln i ligan nu, vi kämpar för att vinna den match som väntar allra närmast. Det är planen.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer