Rykte: Mané villig att lyssna på bud från Barca eller Real

Bild till nyheten Rykte: Mané villig att lyssna på bud från Barca eller Real
Det har spekulerats en hel del i en föryngring av truppen och laget inför framtiden och att en stor del av denna omväxling kommer att ske under sommaren som kommer. Nu kommer rapporter om att Sadio Mané kan tänka sig att lämna Liverpool om intressenterna är Barcelona eller Real Madrid.

Mané har precis vunnit de afrikanska mästerskapen med sitt landslag, vilket är Senegals första stora titel. Dessutom blev han utnämnd till turneringens bästa spelare. Tidigare har Mané hunnit vinna både Premier League och Champions League med Liverpool. Det är spanske journalisten Jorge C Picón som nu kommer uppgifter om att 29-åringen haft en barndomsdröm om att få spela i en av de stora La Liga-klubbarna.

Uppgifterna gör gällande att Mané ska ha meddelat sina representanter att han är villig att lyssna om det faller in bud från Real Madrid eller Barcelona. Kontraktet med Liverpool löper ut till sommaren 2023 och om klubben vill göra en vinst på försäljningen hade de behövt sälja spelaren redan i sommar. Mané som fyller 30 år i april ska ha som ambition att vilja utmärkas som den bäste afrikanske spelaren någonsin och anser sig ta ett kliv närmare spelare som Etoó, Drogba och Weah genom att vinna ligan i ett annat land och slåss om ytterligare Champions League.

Hittills har Liverpool och Manés representanter inte haft några seriösa diskussioner om att förnya kontraktet. Dessutom har nyförvärvet Luis Diaz bidragit till ännu en svårighet, då han spelar på samma position som Sadio gör.

Redan under 2017, när Zidane flörtade med Mané fanns det diskussioner på plats om en eventuell övergång till Real Madrid. Zinedine Zidane, som var huvudtränare för Madridklubben, ska ha varit den drivande faktorn i att få till en övergång för Mané, men förhandlingarna hann inte slutföras innan det blev klart att Zidane lämnar sitt uppdrag. 2019 försökte Real Madrid igen, men då var dörren stängd från Liverpools sida. När det kommer till Barcelona ska de också ha visat intresse för et par år sedan, men kunde inte formalisera någon affär av ekonomiska grunder.

Nu är det alltså på tapeten igen med de spanska giganterna och denna gång kanske det även är av intresse för Liverpool att slutföra en affär.

Källa: GOAL (på spanska)


25 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer