​Salah redo – Mané får vila

Bild till nyheten ​Salah redo – Mané får vila
Jürgen Klopp meddelar att Mohamed Salah är inställd på spel mot Leicester och utesluter inte att anfallaren tas med i matchtruppen. Det dröjer dock något längre innan Sadio Mané är tillbaka och redo för spel efter guldet i de Afrikanska mästerskapen.

Mohamed Salah är redan tillbaka på AXA Training Centre efter söndagens finalförlust mot Senegal i de Afrikanska mästerskapen.

– Mo är tillbaka nu, jag har redan pratat med honom. Han är väldigt besviken, såklart, men han ser fram emot allt som väntar för oss här, säger Jürgen Klopp till Liverpoolfc.com.

– När jag pratade med honom var i princip det första han sa att han är redo för spel.

– Han är en erfaren spelare, ett fysiskt fenomen, så vi får se. Han kommer köra lite återhämtning idag och sedan får vi se hur han mår imorgon och ta det därifrån.

– VI har ingen fastslagen plan, men planen är nog att spela honom så ofta och så länge som möjligt, men vi vill inte stressa. Men han känner sig i gott slag och vi kommer inte lämna honom hemma av fel anledningar heller, vi får se.

På en rak fråga om Salah kan vara involverad i torsdagens match mot Leicester gav Klopp ett tydligt svar.

– Ja. För Sadio är det för tidigt, men Mo, absolut.

Sadio Mané kommer alltså inte till spel, för honom och de andra senegalesiska spelarna pågår fortfarande firandet efter att ha tagit hem titeln i de Afrikanska mästerskapen.

– Sadio kommer nog flyga hem på onsdag kväll och är då tillbaka här på torsdag, så han blir inte involverad mot Leicester, säger Klopp.

– Det här betyder allt för honom och hans folk, det betyder allt för Senegal och vi respekterar det, vi skulle aldrig få för oss att tvinga hem honom, de ska få fira, de förtjänar det.

– Det har varit intensivt, så när han kommer tillbaka kommer vi att prata med honom och se hur vi kan spela honom framöver.

Söndagens final mellan Egypten och Senegal var speciell då de båda Liverpoolstjärnorna drabbade samman i en match av extrem betydelse.

– Det var en annorlunda match att se rent känslomässigt, konstaterar Klopp.

– Jag önskar självklart bägge spelare allt det bästa, men det var inte möjligt den här gången.

– Jag tycker att de gjorde en fantastisk turnering. De har haft enorm press på sina axlar. Jag kan inte föreställa mig hur det känns, de bär i princip hela landet.

– Det räckte inte hela vägen för Mo, men han gjorde en fin turnering. Sadio lyckades och jag vill verkligen gratulera honom, det är otroligt. Jag har sett lite bilder från Senegal, det märks att detta betyder mycket. Det är första gången i deras stolta historia som de vunnit de Afrikanska mästerskapen, en fantastisk bedrift.

– Pressen på Sadio när han missat den första och skulle skjuta den sista... wow! Jag kan inte föreställa mig hur det kändes. Man kunde verkligen se glädjen efteråt.

– Vi har pratat lite via sms men han är fortfarande i Senegal och firar, på onsdag reser han nog hem, det är en stor turnering och detta betyder allt för honom.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer