Massvis med vinnarodds på Liverpool

Bild till nyheten Massvis med vinnarodds på Liverpool
Veckans Speltips vänder sig till medlemmar och följare som gillar att betta på Liverpool och Premier League.

Massvis med vinnarodds på Liverpool i Premier League

De flesta supportrar, experter och oddssättare är nog rörande överens om att Manchester City måste gälla som favoriter till att vinna Premier League den här säsongen. 

Men om det är något lag som fortfarande kan utmana är det Liverpool. Faktum är att det finns massvis med oddsmarknader där Liverpool fortfarande går att spela som vinnare.

Tack vare en stark första halva av säsongen har City enligt många redan dödat spänningen i Premier League-toppen. 

I skrivande stund har man 57 inspelade poäng på 23 omgångar, att jämföra med Liverpool som har 48 poäng på 22 matcher. Å andra sidan innebär det att Liverpool bara är sex poäng bakom om man vinner sin hängmatch. Då återstår dessutom mer än en tredjedel av säsongen.

Sajter som Hajper.com har med det sagt Manchester City som extremt stora favoriter till att vinna Premier League. Det får man nog se som logiskt med tanke på det poängförsprång som Pep Guardiolas lag trots allt har. 

Å andra sidan kan på oddsen se att det är Liverpool som är den enda reella utmanaren till City. Oddset 7.00 gånger insatsen i skrivande stund är visserligen ganska högt, men nästa utmanare är Chelsea på ofantliga 81.00 gånger pengarna.

Det är en tydlig trend de senaste åren att det är Manchester City och Liverpool som dominerar Premier League. Det är inte konstigt att det reflekteras i oddsen. Samma sak var det egentligen inför säsongen. Med tanke på att City vann Premier League förra säsongen och att Liverpool vann ligan säsongen dessförinnan är det inte konstigt att så är fallet.

Många oddsmarknader 

För den supporter som är mer pessimistiskt lagd är Premier League-titeln förmodligen redan körd och det återspeglar sig i en rad andra oddsmarknader som går att spela på. Exempelvis har Hajper odds på vilket lag som ska vinna Premier League - om man räknar bort City. Det i sig säger någonting om överlägsenheten. Å andra sidan finns det också en oddsmarknad där både Liverpool och Manchester City är borträknade.

För supportrar till andra lag än Liverpool och City är det nog helt enkelt striden om Champions League-platserna som är det verkligt intressanta. Det har det varit i ett par säsonger nu. Dominansen från engelsk fotbolls två mest framstående klubbar för tillfället är ingenting annat än slående.

En oddsmarknad där Liverpool gäller som favoriter, sett till hela Premier League, är den om vilket lag som kommer att göra flest mål under säsongen. Just nu står Liverpool på 48 gjorda mål 22 omgångar, vilket både är flest till antalet och flest till snittet i antalet mål per match. 

Manchester City har noterats för 55 mål och en bra bit bakom finns Chelsea på 48 mål. Att det är den offensiva fotbollen som vinner Liverpool matcher fortfarande är uppenbart.

Fem klubbar gör upp

Om vi ska tro oddsen inför åttondelsfinalerna i Champions League är det fem klubbar som gör upp om mästartiteln. City är oddsfavoriter före Bayern München, med Liverpool, Chelsea och Paris Saint-Germain som främsta utmanare enligt oddssättarna. I den ordningen dessutom.

Att en klubb som Manchester United är en mindre trolig Champions League-vinnare än Ajax enligt oddsen är förmodligen en tillfredsställande tanke för många supportrar till Liverpool. 

Klart är i alla fall att vårens Champions League-slutspel blir en intensiv historia.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer