480 matchminuter på 12 dagar

Bild till nyheten 480 matchminuter på 12 dagar
Egypten lyckades ta sig hela vägen till final i de Afrikanska Mästerskapen, även om det väl där blev stopp mot Senegal. Vägen mot en final gick via tre slutspelsmatcher som alla innebar förlängning – och även finalen kom till slut att avgöras efter förlängning och straffar. För Mohamed Salahs del innebar det 480 matchminuter på bara 12 dagar. Och nu väntar 10 matcher med Liverpool på 32 dagar.

Jürgen Klopp sa inför matchen mot Cardiff att han räknade med att både Mohamed Salah och Sadio Mané borde kunna vara tillgängliga för mötet med Leicester på torsdag. Samtidigt flaggade Klopp för att den som vann turneringen med sitt land troligen skulle få någon extra dag ledigt för att åka med sitt landslag och ta emot hyllningar på plats i sitt hemland. 

För Sadio Mané lär det därmed bli en kamp mot klockan att ens vara tillgänglig till matchen men för Mohamed Salah fortsätter snart vardagen på Merseyside igen. Egyptiern väntas återvända till England under dagen och kan vara i träning redan imorgon. Men det är med en hel del matchminuter i benen. 

Mohamed Salah har – föga förvånande – spelat varenda minut för Egypten och efter tre 90-minutersmatcher i gruppspelet följde fyra stycken matcher som samtliga innebar förlängning och totalt 120 minuter vardera. Det har därmed blivit 480 minuter fotboll för Salah under de senaste 12 dagarna. Med alla minuter från mästerskapet kan vi också konstatera att Mohamed Salah nu totalt har spelat 3564 minuter under säsongen 21/22. Det motsvarar närmre 40 hela matcher. Och det är den 7 februari. 

Det var också en märkbart besviken Salah som tog emot sin silverpeng med Egypten efter finalförlusten i Kamerun igår och Jürgen Klopp och teamet kommer säkerligen bedöma både den mentala och fysiska statusen hos Salah innan ett beslut om att involvera honom mot Leicester tas. 

Samtidigt kan man tänka sig att Mohamed Salah gärna snabbt hoppar upp på hästen igen och skapar nya minnen istället för att gräva ner sig i förlusten från igår. Dessutom har han en revansch att utkräva mot Kasper Schmeichel, som räddade hans straff på King Power Stadium i slutet av december. 

För Liverpool väntar nu en hel månad med matcher både helg och i veckodagarna och frågan är om Jürgen Klopp är beredd att klara sig utan sin superstjärna mer än vad han redan behövt göra. 


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer