Klopp om comebacken: Som en saga

Bild till nyheten Klopp om comebacken: Som en saga
Jürgen Klopp pratade bland annat om Harvey Elliotts sagolika comeback och Luis Diaz debut när han mötte pressen efter 3-1-segern mot Cardiff.

Det blev en perfekt dag på Anfield för The Reds som besegrade Cardiff med 3-1 i FA-cupen. Nyförvärvet Luis Diaz gjorde debut och bidrog med en assist och Harvey Elliott gjorde comeback efter fem månaders frånvaro och toppade händelsen med ett mycket vackert mål.

Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter segern:

Om glädjekänslorna för Harvey Elliott:

– Självklart är jag glad. Med målet också så blev det som en saga. Jag fick upp bilden av när han skadade sig mot Leeds i huvudet. Han har varit tålmodig under hela den här perioden och den medicinska staben har gjort ett fantastiskt jobb, men han var också tillräckligt tålmodig för att ta det hela steg för steg. 

– Att sedan komma tillbaka ut på planen är ett steg på vägen, men att också göra mål gör att det känns som en saga, jag är glad för honom. Han var överlycklig! Det var rörande.

Om Elliotts tack till fysion Joe Lewis:

– Det får ni fråga Harvey och Joe om. Jag står inte precis bredvid dem när de arbetar tillsammans. Joe jobbar med våra rehabiliteringar så han jobbar nära spelarna. Rehabiliteringsprocessen leds av Dr Andreas Schlumberger, det är så mycket att göra under den här långa perioden och det finns många snedsteg man kan råka ta. Som tur är gjorde vi allt rätt så nu är han tillbaka. 

– Han behöver fortfarande tid med tanke på hur länge han var borta men idag kunde man se att fortfarande är en fantastisk fotbollsspelare, vilket vi är väldigt, väldigt glada för.

Om Diaz debut och smällen mot knät:

– Allt ser bra ut, tack och lov! Det var en läskig stund. 

– Målet han skapade var otroligt: hög press, jag älskar det, sedan avslutade Taki situationen. 

– Sedan kom den långa bollen och duellen, han föll i marken och höll sig för knät. Vi var chockade. Jag tittade på skärmen och såg att allt såg bra ut i luften och i landningen, men sedan kom den stora Cardiff-spelaren och klev på knät, så nu har han ett blåmärke och ett sår. 

– Nu har han sin första assist och sitt första sår. Det är ingen fara, det är nog inget allvarligt, han kanske har lite ont imorgon, men det är inget allvarligt.

Om Minamino:

– Taki gjorde det bra med Japan. Innan han reste dit gjorde han det bra för oss, så han är inne i en bra period. Han gjorde det bra idag och gjorde ett fint mål. Han hade kunnat stanna lite längre, men han kom tillbaka tidigt. Han har en fantastisk attityd och ville komma hit så snabbt som möjligt, det var därför han kunde spela idag. 

Om att ha en skadefri trupp:

– Jag gillar inte att prata om sådant här för imorgon kan jag lika gärna få ett besked om att någonting inte står rätt till, men om alla är skadefria har vi en bra trupp. Som det ser ut idag är alla skadefria, Divock Origi tränar med laget igen, han var inte redo för truppen idag men är i full träning vilket är positivt.

– Men återigen, låt oss se vilka besked vi får imorgon och sedan tar vi det därifrån. På torsdag möter vi Leicester och på söndag är det Burnley, sedan är det Champions League. Matcherna duggar tätt och vi måste vara redo för det.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer