​Rapport: Drömcomeback för Elliott!

Bild till nyheten ​Rapport: Drömcomeback för Elliott!
Liverpool tog en säker seger mot Cardiff hemma på Anfield. Det var en match som bjöd på flertalet glädjande stunder då Luis Diaz fick debutera och assistera samtidigt som Harvey Elliott fick markera sin comeback med ett vackert mål.
SUMMERING:

Matchens första målchans skapades av Liverpool efter en superb individuell prestation av Diogo Jota. Naby Keita drev fram mot straffområdet och hittade in till Jota som mycket vackert vände bort sin motståndare och avslutade, men Phillips i Cardiff-målet stod i vägen.

I den nionde minuten satte Takumi Minamino bollen i nät efter en tilltrasslad situation, men linjedomaren höjde sin flagga i luften och målet ogiltigförklarades.

Matchbilden satte sig snabbt, Liverpool hade mycket boll på offensiv planhalva och sökte febrilt efter öppningar i Cardiffs väldigt lågt stående lag.

Cardiff hade några enstaka uppstickare och ropade på straff när Harris gick omkull i en duell med Ibrahima Konate, men huvuddomare Andy Madley friade.

I den 34:e minuten stod Liverpool för ett fint anfall efter högerkanten där Minamino och Jota kombinerade sig fram, bollen spelades sedan snett inåt bakåt till Curtis Jones som fick ett ypperligt skottläge, men han lyckades inte hålla ned bollen som susade högt över ribban.

Liverpools spelmässiga övertag höll i sig fram till pausvilan, men då kvaliteten i de avgörande lägena saknades var resultatet fortsatt 0-0 när lagen vandrade ut till omklädningsrummen.

I den andra halvlekens första minut levde Liverpool och Caoimhin Kelleher farligt då målvakten rusade ut och försökte stoppa ett friläge med en glidtackling, han missade dock bollen och satte dobbarna i Harris vad, Madley valde att endast ta upp det gula kortet och det förblev utfallet även efter en VAR-check.

Det så viktiga 1-0-målet kom tillslut för Liverpool i den 53:e minuten. Alexander-Arnold svingade in ett frisparksinlägg mot Jota som på ett högklassigt vis styrde bollen i mål vid den bortre stolpen.

1-0:

Efter en knapp timmes spel gjorde Jürgen Klopp ett högintressant dubbelbyte. Harvey Elliott, som inte spelat sedan fotskadan han ådrog sig mot Leeds i september, och nyförvärvet Luis Diaz kom in. Keita och Jones klev av.

Diaz var högst delaktig när Liverpool utökade sin ledning. Han vann bollen i offensivt straffområde och trots att ytorna var minimala nere vid kortlinjen fick han till en tvåfotare och inspel i samma rörelse, bollen gick mot Jota som inte riktigt fick tag i den, men Minamino fyllde på i andravågen och satte 2-0.

2-0:

Direkt efter målet byttes James Milner och Andy Robertson in. Minamino och Tsimikas lämnade planen.

Även Elliott fick bidra till målskyttet - och på vilket sätt han gjorde det! Robertson slog ett inlägg från vänster som Elliott tog ned med en touch, vände om och dunkade in ett välplacerat skott helt otagbart för Phillips. 3-0!

3-0:

Liverpools sista byte gjordes med drygt tio minuter kvar att spela, Thiago fick göra comeback efter sju veckors frånvaro när han ersatte Jordan Henderson.

Efter massiv Liverpooldominans fick Cardiff in ett tröstmål efter en snabb kontring som avslutades med ett distinkt skott av Rubin Colwill.

3-1:

Liverpool hade trots baklängesmålet stor kontroll på avslutningen av matchen och kunde utan att förta sig säkra 3-1-segern som tar dem vidare till femte rundan där en hemmamatch mot Norwich väntar.

MATCHFAKTA:

FA-cupen, fjärde rundan

Liverpool - Cardiff 3-1 (0-0)

Målen: (53) Jota (Alexander-Arnold), 2-0: (68) Minamino (Diaz), 3-0: (76) Elliott (Robertson), 3-1: (80) Colwill (Davies)

Domare: Andy Madley