Diaz kan debutera mot Cardiff

Bild till nyheten Diaz kan debutera mot Cardiff
Jürgen Klopp utesluter inte att Luis Diaz kan göra sina första minuter som Liverpoolspelare redan mot Cardiff.

Liverpools nye nummer 23, Luis Diaz, anlände till Merseyside för första gången igår. Han besökte träningsanläggningen där han träffade Jürgen Klopp, tränarstaben och sina nya lagkamrater, dessutom genomförde han ett individuellt träningspass.

Redan imorgon kan han komma att debutera i den röda tröjan. På presskonferensen inför FA-cupmatchen mot Cardiff fick Jürgen Klopp en fråga om det är alldeles för tidigt att överväga spel för Diaz på söndag.

– Alldeles för tidigt, det vet jag inte. Om han hade varit här i torsdags och tränat lite så hade jag definitivt tänkt på det. Nu vet jag inte, svarade tysken.

– Ge mig lite tid för att träffa honom och prata om hur de senaste dagarna har varit, det är inte lätt att sitta i Paris och vänta på allt pappersarbete och så. Det är inte den bästa tiden i livet och det hjälper inte med återhämtningen heller, han har varit inne i en intensiv period med två matcher för Colombia och mycket resande. Så vi får se.

– Jag säger inte nej rakt av. Ett par minuter på ett utsålt Anfield.. men vi får se.

Diaz tillför konkurrens om anfallspositionerna i laget och Klopp ombads ge sin syn på hur han tycker att lagkamraterna bör reagera på detta.

– Som idrottsmän. Först och främst är det inte mer än att vi har värvat en riktigt bra spelare. Nu måste vi verkligen jobba med Luis, det måste vi med samtliga spelare såklart, men även med Luis. Sedan får vi se. Det är väldigt bra att ha olika alternativ.

– Vi förbereder oss ständigt både för nuet och framtiden. Det är vad vi gör, det är vårt jobb. Reaktionen hos spelarna måste hela tiden vara att de ska prestera på sin högstanivå.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer