Elliott med i truppen mot Cardiff

Bild till nyheten Elliott med i truppen mot Cardiff
Jürgen Klopp har kommit med en uppdatering gällande skadeläget i truppen efter det två veckor långa uppehållet från spel. Han bekräftade bland annat att Harvey Elliott kommer att vara med i söndagens matchtrupp och att Divock Origi är tillbaka i lagträning.

När Jürgen Klopp mötte pressen fick han frågor om hur läget är i truppen inför FA-cupmatchen mot Cardiff på söndag.

Thiago började i början av veckan träna tillsammans med laget igen efter sju veckors skadefrånvaro, han hämmades dock något av en lättare sjukdom berättade Klopp.

– Thiago har tränat med oss, men tyvärr, nu med Covid tänker man att det är det enda virus som finns, men han fick en lättare infektion i bröstet så han har fått lov att vila. Det är inte optimalt, men jag förväntar mig att han tränar med laget igen idag. Skadan är helt läkt, det har sett bra ut på träning. Vi får se hur vi kan använda honom på söndag.

Divock Origi har varit borta från både lagträning och spel sedan Champions League-matchen mot AC Milan i december. Anfallaren har dock äntligen blivit kvitt sina knäproblem och har börjat träna för fullt tillsammans med sina lagkamrater igen.

– Divock tränade fullt med laget igen igår. Det såg riktigt bra ut. Men det var första träningen med laget efter en lång tid, meddelade Klopp.

Harvey Elliott är en annan spelare som varit borta från spel under en längre tid. Under de senaste fem månaderna har han rehabiliterat från den fotskada han ådrog sig i matchen mot Leeds i säsongsinledningen. Den unge supertalangen har inte fått några bakslag sedan han började träna med laget igen och kommer att finnas med i truppen på söndag.

– Vi måste tacka Andreas Schlumberger, han är huvudansvarig för rehabiliteringen här och Harvey var den perfekta personen att jobba med. Han gjorde allt vi bad honom att göra utan motfrågor.

– Han är i gott slag, han tränar fullt med laget, men vi får se vad som är rätt för honom, om han ska starta eller komma in från bänken. Han kommer iallafall att vara med i truppen mot Cardiff. Det mesta ser helt naturligt ut för honom efter en lång period vid sidan. Han tar nu steg för steg för att komma tillbaka till toppformen. 

Även Naby Keita, som återvänt till Merseyside efter spel i de Afrikanska mästerskapen, är tillgänglig.

– Naby kom tillbaka fylld av energi, fick ett par dagar ledigt efter turneringen och nu är han fylld av energi och självförtroende, sa Klopp om mittfältaren.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer