Räknar med Mané och Salah mot Leicester

Bild till nyheten Räknar med Mané och Salah mot Leicester
Jürgen Klopp mötte idag pressen inför matchen mot Cardiff i helgen men fick såklart även frågor om framgångarna för sina anfallsstjärnor i de Afrikanska Mästerskapen. När exakt de återvänder till Merseyside kan bero på utfallet i finalen – men Klopp räknar med båda mot Leicester.

Jürgen Klopp var såklart väldigt stolt över framgångarna för sina afrikanska stjärnor under det pågående mästerskapet och underströk att han kommer att sitta klistrad och följa finalen på söndag. 

Sadio Manés Senegal ställs mot Mohamed Salahs Egypten och det enda Klopp såklart tyckte var tråkigt är faktumet att en kommer att behöva lämna finalen som förlorare. 

– För en spelare kommer kvällen och finalen bli fantastisk. För den andre, inte riktigt samma sak, sa Klopp när han mötte pressen. 

– Naby ledde Guinea så länge de var kvar i turneringen. Sadio har lett Senegal. Mo är den sjävklara ledaren i Egypten. Man såg vilket ansvar han tog när Egypten var utan sin tränare inför straffarna igår (mot Kamerun i semifinalen). 

– Det är kanske inte optimalt för oss kortsiktigt (med tanke på slitaget av spelarna) men långsiktigt är detta erfarenheter som kommer att gynna hela laget. 

Varken Mané eller Salah är såklart tillgängliga för söndagens match mot Cardiff, men Klopp har en förhoppning om att båda ska vara redo för matchen mot Leicester som spelas på torsdag i nästa vecka. 

– De kommer åtminstone ha matchrytm, skrattade Klopp på frågan. 

Med mer seriös ton utvecklade han att det kan bli lite tajtare för den spelare vars land vinner, då han utgår ifrån att de reser från Kamerun vidare till sitt hemland för att fira triumfen med sina fans. 

– Den som vinner bör komma hit på tisdag eller onsdag. För den som förlorar blir det lite tidigare. Vi tar en dag i taget men de kommer i alla fall att vara här, underströk Klopp. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer