Senaste nytt inför Cardiff

Bild till nyheten Senaste nytt inför Cardiff
Jürgen Klopp har mött pressen inför söndagens FA-cupmatch mot Cardiff. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om Mané och Salah i AFCON-final:

Han fick bland annat en fråga om laget skulle se matchen tillsammans.

– Inget planerat ännu, vi har inte tänkt på det. Men vi har följt det nära. Det är en stor bedrift för de båda. Naby gjorde också en fantastisk turnering, tyvärr var han avstängd i en avgörande match, annars hade Guinea haft en stor chans att gå vidare också.

– Det kommer att bli spännande, men det är inte så lätt, en av dem kommer att vara väldigt glad medan den andra inte kommer att vara de. De båda har möjligheten att göra någonting riktigt stort.

Om transferfönstret:

– Först och främst är det väldigt bra för Neco och Nat, särskilt Nat, han förtjänar det så mycket, vi hade älskat att behålla honom här med tanke på allt som hänt på mittbacksfronten under de senaste åren, han är pålitlig och en bra person, men han förtjänar den här chansen. Jag är glad för båda spelarnas skull.

– Luis (Diaz), låt mig säga så här, om han skulle komma hit, gå ut på planen och omedelbart prestera på topp och spela bättre än alla andra, det hade varit oväntat. Vi andra har jobbat ihop så länge, så han behöver tid att anpassa sig, men jag pratar inte om fyra-fem månader, men han behöver tid. Jag har inte ens träffat honom än eftersom han inte kommit till träningsanläggningen.

– Vi är väldigt glada över värvningen. Det är ett bra tecken på att vi jobbar på alla fronter för att göra det här laget bättre. Som vanligt måste vi jobba för att vara framgångsrika både nu och i framtiden. Han kan hjälpa med bägge delar. 

– Fabio (Carvalho), jag vet inte, självklart är vi fortfarande intresserade, något annat vore galenskap, men just nu ligger det inte i våra händer. Det pågick in i det sista innan fönstret stängde och i slutändan gick det inte hela vägen. Vi får se vad som händer.

Om hungern att gå långt i FA-cupen:

– Den är enorm, jag kan inte säga så mycket mer. Vi har inte varit det mest framgångsrika laget i FA-cupen under min tid här, så vi är taggade.

Mer om Diaz:

– Vi värvade honom eftersom vi gillar i princip allt med honom, jag har följt honom under en längre tid nu. Han är en fantastisk spelare, han har snabbheten, tekniken, inställningen som krävs för att ha en bra karriär, som vi hoppas han kan ha här med oss.

– Idag ser man 16- eller 17-åringar som spelar så han kanske är en "late bloomer" men han har utvecklats riktigt bra. Jag är glad över att vi kunde värva honom så att vi kan hjälpa honom och han oss.

– Vi har flera spelare med fina historier, nu är han en av oss och vi ser fram emot att jobba tillsammans med honom.

Om Harvey Elliott:

– Vi måste tacka Andreas Schlumberger, han är huvudansvarig för rehabiliteringen här och Harvey var den perfekta personen att jobba med. Han gjorde allt vi bad honom att göra utan motfrågor. 

– Han är i gott slag, han tränar fullt med laget, men vi får se vad som är rätt för honom, om han ska starta eller komma in från bänken. Han kommer iallafall att vara med i truppen mot Cardiff. Det mesta ser helt naturligt ut för honom efter en lång period vid sidan. Han tar nu steg för steg för att komma tillbaka till toppformen. 

Om Thiago, Origi och Keita:

– Thiago har tränat med oss, men tyvärr, nu med Covid tänker man att det är det enda virus som finns, men han fick en lättare infektion i bröstet så han har fått lov att vila. Det är inte optimalt, men jag förväntar mig att han tränar med laget igen. Skadan är helt läkt, det har sett bra ut på träning. Vi får se hur vi kan använda honom på söndag.

– Naby kom tillbaka fylld av energi, fick ett par dagar ledigt efter turneringen och nu är han fylld av energi och självförtroende. 

– Divock tränade fullt med laget igen igår. Det såg riktigt bra ut. Men det var första träningen med laget efter en lång tid.

Om Salah och Mané kan spela mot Leicester:

– Jag tror att de kommer att vara tillgängliga, men vi får se. Den som vinner kommer nog flyga hem till sitt hemland  och fira, så är det. På tisdag eller onsdag kommer vinnaren att vara tillbaka, den andra lite tidigare. Vi får se, jag måste prata med dem också. Om det är någonting de har så är det rytm, de har spelat många matcher, vi får se.

Om vad värvningen av Diaz säger:

Journalisten påpekade att klubben ofta får kritik för brist på aktivitet under transferfönstren.

– Vem kritiserade oss? 

– Vår strategi är att värva rätt spelare i rätt tid. Vi identifierar behov, vi har haft det här laget länge, ett av de mest framgångsrika i klubbens historia, men vi kommer aldrig sluta blicka framåt, det är precis vad vi gör. 

– Vi är Liverpool, vi kan inte endast jobba med talanger som kan vara redo om tre eller fyra år. Det måste vara en mix av allt. Vi har fantastiska spelare här i A-truppen och i akademin. Det är vad vi gör, vi bygger ett lag för dagen och framtiden.

– Om det finns några som inte är nöjda med vad vi gör så kan jag inte förändra det. Det är så här klubben jobbar. 

Om vad det kan betyda för klubben att både Salah och Mané är i final:

– Vad det kan betyda för oss vet jag inte, men jag har sett många matcher och det var uppenbart att Naby var ledaren i Guinea, detsamma för Sadio i Senegal och Mo i Egypten. Igår, när tränaren inte var på plats längre efter det röda kortet, inför straffläggningen såg man hur Mo pratade med alla. Alla erfarenheter de tar med sig hjälper oss på lång sikt. 

– Det är viktigt att de tar sig igenom sådana här saker, de har mycket press på sina axlar. De har hanterat det bra. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer