Så mycket spenderade klubbarna

Bild till nyheten Så mycket spenderade klubbarna
Januarifönstret är nu stängt och nästa chans för klubbar att värva blir i sommar. Liverpool säkrade Luis Diaz från FC Porto och stod därmed för sin del av totalt £302,9 miljoner som spenderades på 30 värvningar av Premier League-klubbarna.

Nio klubbar valde att sitta helt stilla på in-fronten under januari medan 11 Premier League-klubbar totalt förstärkte sina trupper med 30 nya spelare. Den totala utgiften på £302,9 miljoner var hela £218,7 miljoner mer än vad som lades på värvningar under förra årets januarifönster och kanske ett tecken på att normaliteten har återvänt efter ett fjolår som påverkades mer av coronapandemin och de effekter detta fick på klubbarnas ekonomier. 

Sedan man började öppna för möjligheten att värva spelare under vintern (2003) är detta det januarifönster där det spenderats näst mest på transfers. 

Klubbarna har totalt sålt spelare för £159,7 miljoner och nettoutgiften uppgår därmed till totalt £143,2 miljoner. Närmre nästan två miljarder. 

Newcastle – kanske föga förvånande – var klubben som spenderade mest och Magpies hoppas nu att man med över en miljard svenska kronor i transfersummor ska ha gjort tillräckligt för att rädda sig kvar i Premier League.

Efter Newcastle följde Everton som först värvade två ytterbackar medan Rafa Benitez var kvar vid rodret innan Frank Lampard också säkrade sig Dele Alli på transferfönstrets sista dag. Donny van de Beek anslöt också till The Toffees, men detta var på lån. 

Nedan kan ni se samtliga lags utgifter (brutto) under januarifönstret:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer