Transfernytt: Hann ej klart i tid - måste vänta till i sommar

Bild till nyheten Transfernytt: Hann ej klart i tid - måste vänta till i sommar
Det blir ingen övergång till Liverpool för Fabio Carvalho, åtminstone inte i januari. Klubbarna hann inte slutföra affären i tid på grund av avsaknaden av dispens till förlängt fönster i the Championship. Flertalet engelska journalister skriver dock att det mesta tyder på att en övergång kommer att bli av i sommar. Klubbarna hann dock slutföra en låneövergång för Neco Williams.

UPPDATERAD 00.54 – Fabio Carvalho

Liverpool lyckades inte genomföra något köp av Fabio Carvalho. Klubbarna hann inte lösa detaljerna i tid. Affären hängde på att Carvalho skulle stanna i Fulham på lån till sommaren, men i the Championship är det inte möjligt att ansöka om dispens för extra tid att slutföra övergångar, så när affären inte var klar innan deadline försvann möjligheten till att genomföra värvningen.

Paul Joyce (The Times), Fabrizio Romano, Paul Gorst (Echo) och James Pearce (The Athletic) konstaterar att detta inte behöver vara något massivt bakslag då spelaren ändå skulle ansluta först i sommar. 

"Det är inte hela världen. Han skulle inte kommit till LFC förrän i sommar ändå. Det finns fortfarande goda chanser att en flytt blir av i juli. Spelaren är väldigt sugen på att arbeta tillsammans med Klopp," skriver Pearce.

"Liverpool är fortfarande i pole position att värva Fabio Carvalho. The Reds är hoppfulla om att nå en överenskommelse när spelarens kontrakt löper ut i sommar. Fulham är berättigade en kompensation men LFC vill undvika en juridisk process genom att komma överens om en övergångssumma," rapporterar Gorst.

Goal-journalisten Neil Jones skriver att Liverpool förväntas försöka nå en överenskommelse under de kommande veckorna. Jürgen Klopp och rekryteringsstaben sägs se Carvalho som en spelare med betydande potential som kan utvecklas bra på Merseyside.

BEKRÄFTAT: Neco Williams till Fulham

Neco Williams lånas ut till Fulham under andra halvan av säsongen, det bekräftas av Liverpool. 

Den unge högerbacken har haft svårt att få speltid i konkurrens med Trent Alexander-Arnold. Nu får han möjligheten att slåss om en plats i Marco Silvas Fulham som för tillfället leder the Championship med fem poäng. 

BEKRÄFTAT: Phillips till B'mouth

Nat Phillips går på lån till Bournemouth för resten av säsongen. Enligt trovärdiga uppgifter betalar man £1,5M och ytterligare cirka £250k om sydkustlaget tar klivet upp i PL. Källa: The Athletic

Utöver det betalar även Bournemouth hans veckolön under perioden.

ÖVRIGA:

Takumi Minamino nobbade förfrågningar från Leeds och Monaco för att stanna och kämpa om en plats resten av våren.

Divock Origi ryktades till bland annat Atalanta, men när fönstret stängde igen stod det klart att anfallaren blir kvar i Liverpool säsongen ut.

Rhys Williams återvände i januari till Liverpool från en lånesejour i Swansea. Det blev inget nytt utlån, istället blir han femteval i den röda backlinjen under våren.

Leighton Clarkson kallades tillbaka från ett misslyckat låneuppehåll i Blackburn och klubben jobbade för att hitta en annan lösning för resten av våren, det ryktades om bland annat Wigan eller Sunderland, men det blev ingen affär innan deadline.

Loris Karius hittade ingen ny klubb i januari och kommer därmed förbli Liverpoolspelare till 30 juni då hans kontrakt löper ut. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer