Salah avgörande i Egyptens seger

Bild till nyheten Salah avgörande i Egyptens seger
Mohamed Salah gjorde både mål och assist när Egypten tog sig vidare till semifinal i de Afrikanska mästerskapen.

Efter att ha besegrat Elfenbenskusten i åttondelsfinalen i de Afrikanska mästerskapen väntade Marocko i kvartsfinalen.

Det började tungt för Mohamed Salah och Co. som fick se Marockos Boufal göra 1-0 från straffpunkten redan i den sjunde minuten.

Resultatet stod sig till paus. Efter att ha pratat ihop sig i omklädningsrummet klev egyptierna ut med en väldig energi i jakt på en kvittering. Det gav snabbt effekt genom att Salah kunde peta in 1-1 efter en retur på hörna.

Det blev stökigt och bråkigt mot slutet av matchen men inga fler mål gjordes under ordinarie tid. I förlängningen blev det ett mål och det var Egypten som gjorde det. Återigen var Salah inblandad då han stod för assisten till Trezeguet som med sitt 2-1-mål säkrade en plats i semifinalen.

I semifinalen väntar värdnationen Kamerun. Matchen spelas på onsdag och sänds på Viasat/Viaplay.