Ex-rivaler rekommenderade Liverpool

Bild till nyheten Ex-rivaler rekommenderade Liverpool
När Luis Diaz valde mellan The Reds och Tottenham bad han om råd från landsmännen Radamel Falcao och James Rodriguez som tidigare representerat Manchester United respektive Everton.

Förra veckan ryktades Luis Diaz vara nära en flytt till Tottenham, men då klev Liverpool, som sägs ha haft Diaz som transfermål till sommaren, in i handlingarna och kom överens med Porto om en övergång värd £37,5M plus £12,5M i add ons.

När Diaz funderade över vilken av klubbarna han skulle välja bad han enligt Mirror landsmännen Radamel Falcao och James Rodriguez om råd. Falcao har spelat i både Chelsea och Manchester United medan Rodriguez varit i Everton. 

Trots kopplingar till rivaliserande klubbar ska båda spelarna ha varit tydliga i sina samtal med Diaz: välj Liverpool istället för Tottenham.

Ekonomiska problem ledde till försäljningen

Tidigare denna månad rapporterades det om att Liverpool haft ögonen på Diaz en längre tid, men en övergång sades vara aktuell först till sommaren. När Tottenham intensifierade sin jakt på anfallaren valde Liverpool dock att agera, dessutom stod det klart att den portugisiska klubben var beredda att sälja till ett billigare pris än den utköpsklausul som fanns i kontraktet.

Klausulen ska ha varit £66,5M, men Liverpool lyckades alltså förhandla till sig en betydligt bättre deal. En bidragande faktor till detta är Portos ekonomiska svårigheter, i december fick de en varning av UEFA om att de skulle stängas av från spel i de europeiska turneringarna i tre år om de inte betalade en transferskuld på £4,2M innan januaris slut.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer