Framstöt på Fabio innan fönstret stänger?

Bild till nyheten Framstöt på Fabio innan fönstret stänger?
Med bara fyra dagar kvar av januarifönstret är det ingen som förväntar sig business från Liverpools sida. Möjligen kan det bli aktuellt med Fulhams Fabio Carvalho om Londonklubben bestämmer sig för att casha in istället för att tappa supertalangen för ett kompensationsbelopp i sommar.

James Pearce i The Athletic tror att det blir lugna gatan på transferfronten när fönstret stänger vid midnatt på måndag. 

Om det, mot förmodan, skulle bli aktuellt med köp kommer det att troligen att handla om Fulhams offensive mittfältare/ytter Fabio Carvalho, som gjort åtta mål och två assist på 17 matcher i Championship. 

Men bara om Fulham beslutar sig för att inkassera transferpengar än att förlora 19-åringen (fyller 20 den 30 augusti) för en kompensationssumma när kontraktet löper ut i juni.

Liverpools talangscouter har följt spelaren under en längre tid, men har konkurrens från i stort sett samtliga engelska och europeiska toppklubbar. Även transfergurun Fabrizio Romano rapporterar att Liverpool ska ligga bra till.

Carvalho har hittills nobbat Fulhams kontraktsförslag och därför är det mycket som talar för att klubben planerar en framstöt, precis som då man sommaren 2019 lockade 16-årige Harvey Elliott från Craven Cottage. 

Den gången betalade Liverpool £1,7M efter ett beslut av FA:s tribunal, vilket kan stiga till maximalt £4,3M om Elliott infriar alla klausuler. 

Det kan alltså bli frågan om en liknande uppgörelse gällande Carvalho, enligt The Athletic.

Fabio Carvalho är född i Lissabon men spelar landslagsfotboll för England U18, vilket innebär att han räknas som en "homegrown"-spelare. Ett annat plus är att han är på väg att få den omtalade Jorge Mendes som agent, som sedan tidigare har både Diogo Jota och Fabinho i sitt stall och uppges ha goda förbindelser med Jürgen Klopp och den övriga ledningen på Anfield.

Klopp uppges i sin tur betrakta Carvalho som ett äkta Liverpoolämne: en spelare i perfekt ålder och med helt rätt profil.

Se klippet nedan.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer