Jotas nya sång – och våra andra favoriter

Bild till nyheten Jotas nya sång – och våra andra favoriter
Ni har kanske hört hur Diogo Jotas namn har sjungits högre än tidigare på de senaste matcherna. Efter de dubbla målen mot Arsenal är det kanske inte så konstigt, men det handlar också om en ny låt som fått ordentligt fäste bland fansen. Vi har tittat närmre på låten och dessutom passat på att lista våra andra favoritsånger som dedikerats till spelare.

Diogo Jota har tagit Liverpool med storm sedan han anslöt från Wolverhampton förra sommaren och i frånvaron av Sadio Mané och Mohamed Salah klev portugisen fram och skickade Liverpool till Carabao Cup-final med två briljanta mål mot Arsenal. Det är kanske därför inte så konstigt att fansen nu skriker hans namn och visar sin kärlek. Dessutom svänger det rejält om hans nya sång. 

“Oh, he wears the number 20,

“He will take us to victory,

“And when he’s running down the left wing,

“He’ll cut inside and score for LFC.

“He’s a lad from Portugal,

“Better than Figo don’t you know,

“Oh, his name is Diogo!”

Liverpoolfansen är erkända för att kombinera fyndiga punchlines med aktuella sånger för att hylla sina spelare och Diogo Jota är nu bara en i raden som det lär sjungas om på Anfield och över både England och Europa i all framtid. Spelare som Gary McAllister och Luis Garcia är andra spelare som fått låtar dedikerade och vars namn än idag sjungs till fulla strupar på matchdagar. 

"Oh Gary Mac..."


"He drinks Sangria..."

Spelare som Luis Suarez och Fernando Torres fick också fantastiska sånger dedikerade sig men med lite mer problematiska avslut på sina sejourer i Liverpool var det länge "silenzio stampa" som rådde för båda deras sånger. Men numera kan du då och då kanske höra dem igen. Och om du någon gång var på Anfield - eller pubarna omkring - och upplevde sångerna på plats medan spelarna tillhörde Liverpool kan du nog vittna om hur nästan hela staden skakade när det väl varvades igång. 

"I just can't get enough..."


"Liverpool's number nine..."

Bland spelarna i dagens trupp finns det också ett flertal som fått fantastiska sånger tillägnade sig efter deras avtryck i klubben. Allt från Salah som the The Egyptian King till en Virigl van Dijk som är "calm as you like...". 

Njut av fler favoriter nedan och kommentera gärna med vilken som är din absoluta favoritsång. Är det någon av dessa? Eller har du ett annat guldkorn som får dig att skråla lite extra när det är match?

Klicka här för fler sångklassiker i Liverpools historia, inklusive videoklipp.

"The Egyptian King..."


"Give the ball to Bobby and he will score..."


"Watch him defend... and we watch him score..."


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer