​Mané målskytt och skadad när Senegal vann

Bild till nyheten ​Mané målskytt och skadad när Senegal vann
Senegal är vidare till kvartsfinal i de Afrikanska mästerskapen efter att ha besegrat Kap Verde. Sadio Mané blev målskytt, men kanske borde han lämnat planen innan han hann göra målet efter en rejäl smäll mot huvudet.

Sadio Manés Senegal tog sig vidare till åttondelsfinal i de Afrikanska mästerskapen som gruppetta, detta trots att de bara gjorde ett mål på sina tre gruppmatcher (Manés avgörande straffmål mot Zimbabwe).

I åttondelen väntade Kap Verde i en match som visade sig bli händelserik. Redan efter 21 minuters spel fick Kap Verdes Patrick Andrade syna det röda kortet.

En knapp timme in i matchen, vid ställningen 0-0, var Sadio Mané involverad i en situation som renderade ytterligare ett rött kort för Kap Verde. Mané gick upp i en luftduell med målvakten Vozinha och fick en smäll mot huvudet som tog riktigt illa - anfallaren knockades och föll okontrollerat till marken.

Det var tydligt att det var en allvarlig smäll mot huvudet, men Mané fick efter en tids behandling fortsätta att spela. Det dröjde bara några minuter innan han på ett mycket vackert vis skruvade in 1-0 till Senegal.

Målet VAR-granskades länge men godkändes tillslut, Mané kunde dock inte spela vidare då han under granskningen behövde lägga sig ned på planen och vandrade därefter av med en ispåse på nacken.

Senegal vann tillslut matchen med 2-0 och är vidare till kvartsfinal där de kommer att möta vinnaren mellan Mali och Ekvatorialguinea.