– Domaren dödade oss

Bild till nyheten – Domaren dödade oss
Patrick Vieira höll inte igen angående domarinsatsen på Selhurst Park när han mötte pressen efter matchen. Framförallt var det straffsituationen som ledde fram till att Fabinho kunde placera in 3-1 som fick det att koka över för den gamle stjärnmittfältaren.

Vid 2-1 till Liverpool och en allt mer intensiv jakt från Crystal Palace att få in en kvittering lyckades Trent Alexander-Arnold, med en helt fenomenal crossboll från eget defensivt område, friställa Diogo Jota. Portugisen fick dock inte kontroll på bollen och istället för att få till ett avslut lyckades han peta den förbi Guaita i motståndarmålet innan de kolliderade. 

Domaren Kevin Friend friade först, men blev sen påkallad uppmärksamhet från VAR-rummet vilket fick till följd att han ändrade sitt beslut. 

– Det är ett enormt misstag från domaren där, konstaterade Vieira i en intervju efter matchen. 

– Beslutet tar bort vår chans att komma ikapp till en poäng. Beslutet avgör hela matchen. Vi måste titta på kvaliteten hos domarna nu. Jag försöker vara ärlig vad jag tycker om deras insatser men idag var det bara inte tillräckligt bra helt enkelt. Och jag tycker det händer allt för ofta när vi spelar på hemmaplan mot de så kallat 'stora' lagen. 

– Vi har möten med domarna och pratar om att kontakt är en del av sporten. Att det inte per automatik är straffar eller frisparkar för det är kontakt. Sen kommer en situation som denna och du får domslutet du får. 

– Jag förstår att Jota gör som han gör. Han är smart och ser chansen. Men domaren kan inte vara så naiv och speciellt inte falla för det när VAR finns att tillgå. 

Vieira menade också att Liverpool 2-0-mål borde ha dömts bort för offside. När Andy Robertsons cross seglade mot Oxlade-Chamberlain befann sig Roberto Firmino samtidigt i offsideposition. Något som Vieira menade försvårade försvarsarbetet och innebar att Mitchell var tvungen att ta en markering han annars kunnat strunta i. 

– Det borde heller inte ha räknats, konstaterade Vieira. 

VAR tittade dock på situationen och menade att Firmino inte "påverkade spelet" enligt de riktlinjer som finns i regelboken. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer